Εκλογική διακήρυξη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών για την εκλογή νέου ΔΣ στην ΕΛΜΕ Αρκαδίας

Εκλογική διακήρυξη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών για την εκλογή νέου ΔΣ στην ΕΛΜΕ Αρκαδίας.

ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ…

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες.

Τα ψέματα και οι υποσχέσεις για έξοδο από τα μνημόνια, για «κανονικότητα» στην εκπαίδευση, δεν πρέπει να ξεγελούν κανένα πια. Όλα αυτά που ακούγονται για το ένα ή το άλλο μείγμα αντιλαϊκής διαχείρισης με όλους τους μνημονιακούς νόμους και δεσμεύσεις σε ισχύ, αποδεικνύουν ότι όλα αυτά που μαυρίζουν τη ζωή μας δεν έχουν τελειωμό.

Καμία αυταπάτη για τις προθέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ, την αντιλαϊκή πλειοδοσία της ΝΔ (δηλώσεις Τσίπρα – Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και τον ΣΕΒ). Αποδείχθηκε ότι βαδίζουν στον ίδιο δρόμο, υπηρετούν το ίδιο «αφεντικό». Φέρνουν τις ίδιες αναδιαρθρώσεις, “ξαναζεσταίνουν” την αντιδραστική αξιολόγηση και άλλα που έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση των εκπαιδευτικών. Η ανάπτυξη για την οποία μιλάνε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, προϋποθέτει μια ζωή με τα ελάχιστα για τους εργαζόμενους, τα νέα παιδιά και ζεστό χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους. Σημαίνει ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060.

Μην κοροϊδευόμαστε. Πραγματική διέξοδος από τα μνημόνια, είναι η αναπλήρωση των απωλειών σε μισθούς και συντάξεις. Η κατάργηση των χαρατσιών και της φοροληστείας. Στην εκπαίδευση αυτό σημαίνει σύγχρονες υποδομές στα σχολεία. Χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων εκπαιδευτικών. Επαναφορά του εκπαιδευτικού ωραρίου προ του 2013. Αντί για αυτά παραμένουν τα σοβαρά προβλήματα στις κτιριακές υποδομές (1ο Γυμνάσιο Λύκειο και ΕΠΑΛ Τρίπολης). Παραμένουν σε πολλές περιπτώσεις τα 27αρια τμήματα και η συμπλήρωση ωραρίου σε 3-4 και περισσότερα σχολεία. Λείπουν ακόμη και σήμερα βιβλία και εκπαιδευτικοί από τα σχολεία.

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες δώσαμε τη μάχη για να εμποδίσουμε και να ανατρέψουμε ρυθμίσεις που χτυπάνε τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. Ήταν στη σωστή κατεύθυνση, αφήνει παρακαταθήκη ο επιτυχημένος αγώνας για τη λειτουργία τμημάτων στα ΕΠΑΛ του νομού. Αποδεικνύεται ότι ο οργανωμένος και συντονισμένος αγώνας που κλιμακώνεται και συσπειρώνει, με τις δικές μας ανάγκες στο προσκήνιο έχει αποτέλεσμα.

Συνάδελφοι το ξέρετε ότι οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ήταν πάντα δίπλα σας από το μικρότερο έως το μεγαλύτερο πρόβλημα στην εκπαίδευση, στη ζωή. Το γνωρίζετε ότι δεν υπολόγισαν κόστος, κόπο και κούραση. Δώσανε τη μάχη της επιτυχίας των κινητοποιήσεων, των απεργιών. Αντιτάχθηκαν σε εκφυλιστικά φαινόμενα που πρωτοστάτησαν οι δυνάμεις του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού. Όπως για παράδειγμα την απεργοσπασία και από μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ που είχαν και το θράσος να το δηλώνουν δημόσια και να υπερηφανεύονται για αυτό.

Στη χρονιά που πέρασε οι εκλεγμένοι της ΔΑΚΕ (3 στους 7) ουσιαστικά δεν αναγνώρισαν το εκλογικό αποτέλεσμα, αρνήθηκαν να γίνει η συγκρότηση του προεδρείου της ΕΛΜΕ σύμφωνα με την  εντολή της βάσης και ζητούσαν να καταλάβουν όλες τις θέσεις ευθύνης. Αφού στη συνέχεια δεν πέτυχαν την αρπαγή του προεδρείου όπως παλιότερα, αυτοαποκλείστηκαν. Για να μην αδρανοποιηθεί το σωματείο αναλάβαμε την ευθύνη να συγκροτηθεί προεδρείο με τους εκλεγμένους του δήθεν “ανεξάρτητου” συνδυασμού γνωρίζοντας τις δυσκολίες.

Πιστεύουμε ότι η στάση μας αυτή βοήθησε στην αντιμετώπιση προβλημάτων του κλάδου στις περιπτώσεις που κρατήσαμε και τις άλλες παρατάξεις σε ταξική θέση όπως έγινε με το πρόβλημα του κλεισίματος των τμημάτων στα ΕΠΑΛ Τρίπολης και Άστρος. Είχαμε όμως και περιπτώσεις που όταν ο κλάδος ήταν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις οι εκλεγμένοι της ΔΑΚΕ και των δήθεν “ανεξάρτητων” ταυτιστήκαν με πλαίσια που στην ουσία στήριζαν την αντιλαϊκή πολιτική και έκλειναν το μάτι σε κυβερνητικές επιλογές (π.χ. η θέση για διορισμό αναπληρωτών που θέσπιζαν ένα «κάρο» κριτήρια που ουσιαστικά δεν οδηγούν σε πρόσληψη αλλά σε απόλυση, η άρνηση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στο «κάτεργο» της cosco κ.α).

Συνάδελφοι πρόσφατα στις εκλογές στην Πρωτοβάθμια είχαμε κοινό ψηφοδέλτιο (ΣΥΝΕΚ – πρώην ΠΑΣΚ). Τώρα στην Δευτεροβάθμια έχουμε κοινό ψηφοδέλτιο (ΣΥΝΕΚ –Παρεμβάσεων). Είτε «σκοτώνονται» στις συνελεύσεις, είτε τα βρίσκουν όπως εδώ, καθορίζουν τη στάση τους με κριτήριο την εκλογή τους σε όργανα (π.χ. ΠΥΣΔΕ, ΔΣ κ.α) και όχι τον σωστό προσανατολισμό και την αποτελεσματική οργάνωση του κινήματος.

Εμπιστευτείτε – συμπορευτείτε με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και ελάτε να βάλουμε μπροστά τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού. Μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα, να κάνουμε βήματα μπρος στην ανασυγκρότηση και αποτελεσματικότητα του συνδικαλιστικού κινήματος.

Για να γίνει το σωματείο στήριγμα στις ανάγκες, τις διεκδικήσεις

και τα δίκαια όλων των συναδέλφων.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...
Μετάβαση στο περιεχόμενο