Μητροπολίτης Μαντινείας Αλέξανδρος: Στο πόλεμο πάνε τα παλικάρια και στην ειρήνη διοικούν τα λαμόγια (video)

Μετά το τέλος της επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Τρίπολης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ αφηγήθηκε μια ιστορία.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/Ki4lwkXTUMY” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen ]

Παρουσία του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αναστάσιου Πετρόπουλου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ αναφέρθηκε σε ένα γεγονός που συνέβει πριν λίγο καιρό. 

“Κάποτε σε ένα χωριό που ήμουνα έκανα κήρυγμα και μεταξύ των άλλων έφερε ο λόγος να πω ότι είμαι σε απορία και δεν μπορώ να καταλάβω εμείς οι Ελληνες τι έχουμε που ενώ κερδίζουμε στον πόλεμο χάνουμε στην ειρήνη.

 Και πετάχτηκε ένας χωριάτης από κάτω και μου είπε Σεβασμιώτατε στον πόλεμο πάνε τα παλικάρια ενώ στην ειρήνη διοικούν τα λαμόγια. Και γι’ αυτό δεν έχουμε προκοπή.

Σήμερα η πολιτεία έχει ορίσει να είναι η μέρα προσευχής και μνημόσυνο για την σφαγή και τον ξεριζωμό των αδερφών μας της μικράς Ασίας, εδώ και 100 χρόνια σχεδόν και η τοπική εξουσία προγραμμάτισε και κάλεσε να έρθουμε εδώ να τελέσουμε αυτό το ιερό μνημόσυνο.

Η θεία λειτουργία τελείωσε εκ των επισήμων δεν είναι κανένας εδώ, που όρισαν το πρόγραμμα και το υπογράφουν και διερωτώμαι αξίζει τον κόπο δηλαδή να κάνουμε τέτοιες εκδηλώσεις που αυτοί που της προγραμματίζουν δεν παρίστανται.”

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο