Εταιρία με έδρα την Τρίπολη μέσα στις 7 επιχειρήσεις που έλαβαν το ελληνικό σήμα για ελιά και ελαιόλαδο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το ελληνικό σήμα στην ελιά και στο ελαιόλαδο για 35 προϊόντα εξασφάλισαν επτά ελληνικής επιχειρήσεις στο πλαίσιο τελετής απονομής που έγινε σε εκδήλωση που διοργάνωσαν στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ-Δήμητρα.

Το ελληνικό σήμα στα εν λόγω προϊόντα, επιχειρεί να σταματήσει τη διακίνηση και εμπορία ατυποποίητου, «χύμα» ελαιολάδου και βρώσιμης ελιάς.

Οι επτά επιχειρήσεις που έλαβαν πρώτες το ελληνικό σήμα στην ελιά και στο ελαιόλαδο για 35 προϊόντα, είναι οι: Terra Creta ABEE, Μεσογειακή ΓΗ ΕΕ, Κοντοδήμας Αθανάσιος, Olico Brokers Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, Αλμπαντάκης Ανώνυμη Εμπορική Εξαγωγική και Βιοτεχνική Εταιρεία και το διακριτικό τίτλο «Ανεμόμυλος The Cretan Olive Mill AE», Ψαρουδάκης Ελαιόλαδα ΑΕ και Medolio AE.

Συγχαίροντας τον ΕΛΓΟ-Δήμητρα και τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Καταναλωτών, για την προσπάθειά τους, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλης Κόκκαλης, συνεχάρη και τις επιχειρήσεις που έλαβαν το ελληνικό σήμα, αλλά και εκείνες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να το αποκτήσουν. «Τους αξίζουν συγχαρητήρια διότι κινήσεις όπως αυτές σηματοδοτούν την αφομοίωση από μέρους των δημοσίων υπηρεσιών και του επιχειρηματικού κόσμου, του νέου μοντέλου σύγχρονης αγροτικής επιχειρηματικότητας που οραματίζεται η σημερινή κυβέρνηση», υπογράμμισε. Επισήμανε ότι μέσα στο Φθινόπωρο ο ΕΛΓΟ-Δήμητρα σε συνεργασία με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο που θα πραγματοποιήσει τους ελέγχους, «θα ξεκινήσει να παρέχει για πρώτη φορά πιστοποιημένο πολλαπλασιαστικό υλικό ελιάς στους Έλληνες φυτωριούχους».

«Η στροφή στα τυποποιημένα και αυστηρώς ελεγμένα προϊόντα, οδηγεί στη μείωση του φαινομένου των ελληνοποιήσεων, ένα φαινόμενο που οδηγεί σε εξαπάτηση του καταναλωτή και σε δυσφήμηση των προϊόντων της ελληνικής γης. Η σωστά οργανωμένη εξωστρέφεια των αγροτικών προϊόντων μπορεί να εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και να προστατεύσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό το εισόδημα του παραγωγού και τη βιωσιμότητα της αγροτικής επιχείρησης», τόνισε.

Χαιρετισμό απηύθυνε και η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ολυμπία Τελιγιορίδου, η οποία τόνισε ότι το ελληνικό ελαιόλαδο είναι «ξακουστό» στο εξωτερικό και υπογράμμισε την υποχρέωση, αλλά και θέληση, της ελληνικής πολιτείας να του «δώσουν την προστασία που του αξίζει».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε πλήρη λειτουργία τη Μεγάλη Εβδομάδα το Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου Άργους Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού...

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας...

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο