O δήμος Τρίπολης παρέτεινε την άδεια λειτουργίας του αστεροσκοπείου της Ασέας μέχρι τις 31/12/2025

O δήμος Τρίπολης παρέτεινε την άδεια λειτουργίας του αστεροσκοπείου της Ασέας μέχρι τις 31/12/2025

[iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fastroasea%2Fposts%2F731760850350832&width=500″ width=”500″ height=”759″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” ]

Αγαπητοί φίλοι, ύστερα από αίτηση μας, ο δήμος Τρίπολης παρέτεινε την άδεια λειτουργίας του αστεροσκοπείου μας μέχρι τις 31/12/2025 οπότε πλέον μπορούμε να οργανώσουμε πιο άνετα τις υπόλοιπες εργασίες αναβάθμισης του.

Προς το παρόν ο θόλος έχει κλειδωθεί για τον χειμώνα και γίνονται παρεμβάσεις ασφάλειας μετρώντας τη συμπεριφορά του στους ανέμους και τη βροχή. Προσθέσαμε επάλληλη πλαγιοκάλυψη αλουμινίου ώστε να μην εισχωρεί δρόλαπας (ανεμοβρόχι) και εγκαταστάθηκαν 6 χαλύβδινες βάσεις εδραίωσης για να παραμένει ο θόλος ακίνητος στον άνεμο.

Ο σύλλογος προσπαθεί και πάλι να συγκεντρώσει το απαιτούμενο χρηματικό ποσό για την εγκατάσταση αντικεραυνικής γείωσης και την βελτίωση των εσωτερικών χώρων. Όπως γνωρίζετε δε λαμβάνουμε καμία κρατική χρηματοδότηση οπότε και αυτό το έργο είναι εξαιρετικά δύσκολο κι επαφίεται στην καλή θέληση όλων σας. Η χρονιά αυτή ήταν για εμάς μια μεγάλη δοκιμασία όχι μόνο τεχνική και οικονομική αλλά και ψυχολογική.

Παρόλα τα εμπόδια ολοκληρώσαμε σε χρόνο ρεκόρ και με ελάχιστους πόρους, ένα έργο σημαντικό για την περιοχή.

Το πρόγραμμα επισκέψεων κι εκδηλώσεων της άνοιξης και του καλοκαιριού θα είναι πολύ πλούσιο και σκοπεύουμε να εκμεταλλευτούμε το αστεροσκοπείο στο έπακρο. Ως τότε καλές γιορτές σε όλους σας με υγεία κι ευτυχία!

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...
Μετάβαση στο περιεχόμενο