Παραδοσιακό αλώνισμα στο Βαλτεσινικο Αρκαδίας (video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς του Βαλτεσινίκου πραγματοποίησαν για ακόμη χρονιά το Παραδοσιακό Αλώνισμα στο Βαλτεσινίκο, την Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017, ώρα 11.00 π.μ. στο αλώνι που είναι κοντά στο Μοναστήρι της Κοίμησης της Θεοτόκου.

[iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F168296093242825%2Fvideos%2F1623943797678040%2F&show_text=0&width=650″ width=”650″ height=”365″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allowFullScreen=”true” ]

Είναι μια εκδήλωση λαογραφικού περιεχομένου που διοργανώνεται για 19η χρονιά, σε μια προσπάθεια διατήρησης του συνδετικού κρίκου που ενώνει το χθες με το σήμερα του λαού της Γορτυνίας, με αναβίωση εθίμων και ηθών σχετικών με την αγροτική αυτή ασχολία των προγόνων μας για «να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι». Στο χώρο της εκδήλωσης υπήρξαν κέρασμα και παραδοσιακή μουσική με την Κατερίνα Κατσίγιαννη και το Χρήστο Νταβέλη για χορό και διασκέδαση μετά το αλώνισμα.

Η εκδήλωση με το Παραδοσιακό Αλώνισμα στο Βαλτεσινίκο απέσπασε το τρίτο βραβείο στην διοργάνωση Best City Awards 2016 στην ενότητα Liveable City, κατηγορία Πολιτισμός-Παράδοση, όπου ο Δήμος Γορτυνίας είχε υποβάλει υποψηφιότητα. Η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα φορέων της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης καθώς και ιδιωτικών φορέων. 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο