Ηλίας Φιλόπουλος: Από την Τρίπολη στην κορυφή του… Κουβέιτ! (pics/video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Mια σπρωξιά στην πισίνα, όταν ήταν ακόμα μικρό παιδί, ήταν αρκετή – όπως μας ανέφερε χαριτολογώντας – για να γεννηθεί ένας μεγάλος έρωτας με την…. κολύμβηση. O λόγος για τον Τριπολιτσιώτη αθλητή της κλασσικής κολύμβησης Ηλία Φιλόπουλο ο οποίος μιλά στην κάμερα του pna.gr για τις δυσκολίες, τις επιτυχίες αλλά και τη νέα του ζωή στο Κουβέιτ.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/CjVdJJ63Iq8″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Ο Ηλίας ξεκίνησε ως αθλητής στο ΓΣΑ στην Τρίπολη, αλλά στα 13 του τον κέρδισε… προσωρινά το μπάσκετ. Επειδή όμως οι μεγάλες αγάπες δεν ξεχνιούνται, ήταν θέμα χρόνου να γυρίσει και πάλι πίσω στις πισίνες. Στην επιστροφή του αυτή έπαιξε κομβικό ρόλο – όπως μας ανέφερε – και ένας καθηγητής του στο ΤΕΦΑΑ, που διέκρινε από την πρώτη στιγμή το ταλέντο του και τον ώθησε και πάλι στην ενασχόληση του με την κολύμβηση.

Ενας από τους λόγους που επέλεξε την κολύμβηση είναι το γεγονός πως αποτελεί ένα ατομικό άθλημα και επομένως «η επιτυχία εξαρτάται μόνο από το πόσο σκληρά δουλεύεις εσύ ο ίδιος», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ηλίας.

Στο ερώτημα μας για το εάν και κατά πόσο η Ελλάδα είναι σε θέση να στηρίξει όπως πρέπει τους αθλητές της ο Ηλίας μας απαντά: «Η Ελλάδα στηρίζει τους αθλητές της, αλλά έως ένα σημείο γιατί οι πόροι είναι περιορισμένοι. Σε γενικές γραμμές τα παιδιά έχουν βοήθεια, αλλά αυτό που έχει μείνει πολύ πίσω είναι το κομμάτι των εγκαταστάσεων».

Η ζωή στο Κουβέιτ και η θέση του προπονητή…

Ο Ηλίας ζει και εργάζεται πλέον στο Κουβέιτ. Η πρόταση ήρθε ξαφνικά αλλά σαν άνθρωπος που αγαπά τις προκλήσεις δεν θα μπορούσε να την αρνηθεί. «Μια μέρα χτύπησε το τηλέφωνο μου και μου ζήτησαν να αναλάβω χρέη προπονητή. Είχε προηγηθεί μια συνομιλία με το Ντουμπάι, υπήρχε εκεί το βιογραφικό μου και έτσι με προσέγγισαν. Παρά το ότι ήταν μια δύσκολη απόφαση, πήγα για να πάρω νέες εμπειρίες και να εμπλουτίσω τις γνώσεις και το βιογραφικό μου», ανέφερε ο Ηλίας.

Η απόφαση ήταν δύσκολη, αλλά ο καιρός τον δικαίωσε μιας που διέπρεψε και συνεχίζει να ξεχωρίζει από την θέση του προπονητή πλέον, μια θέση με πολλές ευθύνες αλλά και πολλές προκλήσεις. Οι πολλές διακρίσεις και τα μετάλλια που έχουν κατακτήσει οι αθλητές του έρχονται να επιβεβαιώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πως έκανε τη σωστή επιλογή.

12314055 10208162388080346 3152093916080280604 n

«Η οικογένεια μου με στήριζε και με στηρίζει σε όλες μου τις επιλογές», μας δήλωσε ο Ηλίας και πως θα μπορούσε άλλωστε να είναι και αλλιώς από τη στιγμή που προέρχεται από μια «οικογένεια αθλητών», με διαιτητή πατέρα, μητέρα την πρώτη γυναίκα διαιτητή στην Ελλάδα και μια από τις αδελφές του να αγωνίζεται πλέον στην κολύμβηση για την ομάδα του Ολυμπιακού.

Η σκέψη της επιστροφής στην Ελλάδα είναι σε πρώτο πλάνο στο μυαλό του, με τον Ηλία όμως να μην θέλει ακόμα να αποκαλύψει τα μελλοντικά σχέδια του.

Σαν άνθρωπος είχε πάντα στόχους τους οποίους ήθελε να πετυχαίνει . Ο αθλητισμός πέρα από τα σωματικά οφέλη, τον έκανε πιο κοινωνικό, του έμαθε να σέβεται, του χάρισε πολλές όμορφες στιγμές και φυσικά τον ώθησε στον σωστό τρόπο ζωής. «Πριν φτάσουμε στο αποτέλεσμα – που είναι ο στόχος μας – πρέπει να δώσουμε βάση στα επιμέρους βήματα, τα οποία πρέπει να γίνονται σωστά», το motto ζωής που τον συνοδεύει όλα αυτά τα χρόνια.

17523139 10212590068169581 3364998126056370195 n

Ο δρόμος του αθλητισμού δεν είναι όμως στρωμένος με ροδοπέταλα, με τον  Ηλία να απαντά ευθέως στο ερώτημα μας, εάν μπορεί ένας αθλητής, να εξασφαλίσει ένα καλό βιοτικό επίπεδο μόνο μέσα από τον αθλητισμό. «Μόνο σε μεγάλο επίπεδο μπορεί κάποιος, να ζήσει μέσα από το άθλημα του. Στην κολύμβηση κακά τα ψέματα, οι οικογένειες είναι αυτές που στηρίζουν τους αθλητές», δήλωσε ο Ηλίας.

18951492 10213225040003480 633402999870864322 n

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι

To μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι ξεκίνησε η...

Επιτρεπόμενο Ωράριο Λειτουργίας Καταστημάτων

  Τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών σε καταναλωτές, επιτρέπεται να λειτουργούν, τηρούμενης της εργατικής νομοθεσίας: 1ον.  ΩΡΑΡΙΟ:  Από τις 6:00  έως  τις  21:00,         ΗΜΕΡΕΣ:  Από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, εκτός από τις εξής ημέρες:         α) την πρώτη ημέρα του έτους (Πρωτοχρονιά),         β) την ημέρα της εορτής των

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολόγων [ΣΑΟΟ] θα εξορμήσει στο όρος Ζάβιτσα της Κυνουρίας

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων...
00:00:00

Δείτε ζωντανά το 9ο «Our Ocean Conference» (OOC-9)

Η Ελλάδα φιλοξενεί το 9ο “Our Ocean Conference” (OOC-9),...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο