Φάκελος απορρίμματα – Οι εξελίξεις στο Δήμο Τρίπολης (video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για την απόφαση του Δικαστηρίου Τρίπολης σχετικά με την αίτηση που είχε κάνει ο Δήμος για παράταση χρήσης της χωματερής στον Άγιο Βλάση μίλησε στην κάμερα του pna.gr o Δήμαρχος Τρίπολης κ.Δημήτρης Παυλής.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/1bLODgzulxA” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

«Υπήρξε μια δικαστική απόφαση μετά από προσφυγή κατοίκων όπου όριζε ότι στις 15/07 έπρεπε να κλείσει ο Αγιος Βλάσης. Εγώ έχω πει πως προέχει η υγεία των πολιτών και αφού δεν υπάρχει άλλος αδειοδοτημένος χώρος θα πηγαίνουμε εκεί. Έγινε αίτηση αναστολής της απόφασης αυτής και στη νέα απόφαση του δικαστηρίου ορίζεται η παράταση μέχρι την 01/09, όπου εχει οριστεί και η κανονική δίκη. Τοτε πιστεύω το δικαστήριο θα αποφασίσει πόσο πρέπει να μείνουμε ακόμα στον Άγιο Βλάση μέχρι να γίνουν τα έργα στο Μεγαβούνι. Η ένσταση των κατοίκων είχε γίνει πριν  πάρουμε την άδεια για το Μεγαβούνι», ανέφερε ο Δήμαρχος.

«Θα φροντίσουμε και για την αποκατάσταση της Αγίας Τριάδας…»

Στη συνέχεια ο κ.Παυλής τόνισε πως στην επόμενη δίκη που θα γίνει θα αναπτύξει πλήρως το σκεπτικό της Δημοτικής Αρχής για το Μεγαβούνι, ενώ παράλληλα τόνισε: «Μολις προχωρήσουμε με το Μεγαβούνι θα σταματήσουμε να πηγαίνουμε στον Άγιο Βλάση, ενώ θα φροντίσουμε και το θέμα της αποκατάστασης της χωματερής στην Αγία Τριάδα. Τα πιο πολλά πρόστιμα να ξέρετε που δεχόμαστε μετά από καταγγελίες πολιτών αφορούν την Αγία Τριάδα και εν μέρει τον Άγιο Βλάση. Μεσα στη χρονιά αυτή θεωρώ πως θα έχουν δρομολογηθεί λύσεις για όλα. Τη δική μου λύση για την αποκατάσταση – μηδενικού κόστους για το Δήμο – θα την καταθέσω στο Δημοτικό Συμβούλιο αφού πρώτα τη συζητήσω με το Υπουργείο.»

«Υπάρχει χώρος στον Άγιο Βλάση – Δεν υπάρχει κίνδυνος να μείνουν τα απορρίμματα στους δρόμους…»

«Στον Άγιο Βλάση ο χώρος είναι 22 ή 24 στρέμματα και εμείς έχουμε αξιοποιήσει 3 στρέμματα. Βέβαια εμείς δεν βγήκαμε έξω από το παλιό νταμάρι. Εκεί υπάρχει όγκος σκουπιδιών αλλα δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να μείνουν στους δρόμους τα σκουπίδια. Υπάρχει χώρος για την προσωρινή απόθεση των απορριμμάτων», ανέφερε, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο κ.Παυλής.

«Πλήρως ασφαλισμένη η περιοχή στον Άγιο Βλάση – Μην διανοηθεί κανείς να προκαλέσει δολιοφθορά…»

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Τρίπολης απαντώντας σε ερώτημα για το εάν είναι υπαρκτός ο κίνδυνος πυρκαγιάς στον Άγιο Βλάση, τόνισε: «Πολλοί θέλουν να λένε πως το βουνό θα πάρει φωτιά. Αυτά τα θέματα έχουν ελεγχθεί από την πρώτη στιγμή. Έχουμε φροντίσει για τη στεγανότητα του χώρου και δεν υπάρχει κοντά και υδροφόρος ορίζοντας. Πρόσφατα μάλιστα βρέθηκε και προγενέστερη μελέτη από το ΙΓΜΕ στην περιοχή που λέει πως δεν υπάρχει υδροφόρος ορίζοντας. Όσον αφορά στην πυρασφάλεια έχουμε σύστημα ψεκασμού, τεράστιες δεξαμενές, άμμο και ότι άλλο χρειάζεται Φωτιά θα μπορούσε να ξεσπάσει μόνο από δολιοφθορά, αλλά ο χώρος φυλάσσεται συνεχώς, γι αυτό προειδοποιώ να μην διανοηθεί κανείς να επιχειρήσει την όποια δολιοφθορά».

«Πολλοί παραπονιούται για τις οσμές. Βρήκαμε λύση!»

Για τα παράπονα πολλών κατοίκων για τις οσμές που μεταφέρονται μέσω του αέρα στις περιοχές γύρω από τον Άγιο Βλάση ο Δήμαρχος ανακοίνωσε πως βρέθηκε λύση και πλέον δεν θα υφίσταται τέτοιο θέμα. «Κάποιοι διαμαρτύρονται για οσμές και έχουν δίκιο. Βρήκαμε ειδικό υλικό με το οποίο από την επόμενη εβδομάδα θα ψεκάζονται τα σκουπίδια και δεν θα υπάρχει καμία οσμή. Δεν θέλουμε να αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα οι πολίτες. Πήγαμε και τεστάραμε αυτό το υλικό σε δυο Δήμους που έχουν ΧΑΔΑ και διαπιστώσαμε πως είναι αποτελεσματικό», δήλωσε.

«Έχω βάλει αυστηρούς όρους τετραμήνου για τη διαμόρφωση του χώρου στο Μεγαβούνι…»

Αναφορικά με τις διαδικασίες που «τρέχουν» για το Μεγαβούνι, ο Δήμαρχος Τρίπολης τόνισε μεταξύ άλλων: «Έχουμε τη διαγωνιστική διαδικασία που υπάρχει στις 8 Αυγούστου και ίσως σε έναν – δυο μήνες να καλεστεί και ο όποιος ανάδοχος προκύψει. Εγώ έχω βάλει χρονικό όριο εντός τετραμήνου για τη διαμόρφωση του χώρου. Σε πρώτη φάση θα περιφράξουμε τα 62 στρέμματα και στη συνέχεια στα 30 στρέμματα θα κάνουμε τα έργα υποδομής για τη δική μας διαχείριση.Παράλληλα με την εκτέλεση των εργασιών αυτών θα προχωρήσουμε και σε μια δεύτερη φάση του έργου που αφορά σε μικροέργα και τη σύνδεση ρεύματος από τη ΔΕΗ .Μετά λοιπόν με μια καθυστέρηση 2 – 3 μηνών το πολύ θα μπούμε στην εγκατάσταση της προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων. Ευελπιστούμε να μπορέσουμε να κάνουμε τη δική μας διαχείριση εκεί .Εμείς έχουμε χρήματα μέχρι και για την ολοκλήρωση όλων των έργων. Για μετά εκτιμώ πως μπορεί να μην χρειαστεί ούτε ένα ευρώ γιατί έχουμε λύση μηδενικού κόστους και μηδενικού υπολείμματος.   Θα καταθέσω την πρόταση μου πρώτα στο Υπουργείο και μετά στο Δημοτικό Συμβούλιο Ευελπιστώ πως στην τελική παρουσίαση της τελικής διαχείρισης δεν μπορεί παρά αυτή που σήμερα ονομάζουμε προσωρινή να είναι και η τελική μας διαχείριση. Αξίζει ν αναφέρω πως το μέγεθος αυτή της διαχείρισης θα μπορεί να καλύπτει και ολόκληρη την Αρκαδία, εφόσον το επιθυμούν και οι μικρότεροι όμοροι Δήμοι»

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο