Εικονική πυρκαγιά στη Βλαχοκερασιά – Επίγεια και εναέρια μέσα κέρδισαν το «στοίχημα» (video – pics)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πραγματοποιήθηκε άσκηση με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ – ΠΥΡΟΣ 2017 » στη δασική περιοχή «Κούφια Πέτρα – Αγ. Ηλίας» της Τ.Κ. Βλαχοκερασιάς του Δήμου Τρίπολης της Π.Ε. Αρκαδίας.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/b3ZBBowhb38″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Η άσκηση αντιμετώπιζε ως πραγματικό συμβάν δασικής πυρκαγιάς και ακολούθησε όλα τα επιχειρησιακά στάδια μιας δασικής πυρκαγιάς που διαχειρίζεται το Πυροσβεστικό Σώμα αναπτύσσοντας πλήρως τον επιχειρησιακό σχεδιασμό για το 2017 με τις προβλεπόμενες ενέργειες από το υπάρχον Επιχειρησιακό Σχέδιο Αντιμετώπισης Δασικών Πυρκαγιών 2017 ΠΕ.ΠΥ.Δ. Πελοποννήσου.

Η άσκηση αυτή είχε σκοπό:
• Τη διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητας των πυροσβεστικών δυνάμεων της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση μιας μεγάλης δασικής πυρκαγιάς.
• Τη διαπίστωση του επιπέδου συνεργασίας και συντονισμού των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και φορέων (Περιφερειακή Ενότητα, ξνοπλες Δυνάμεις ΕΛ.ΑΣ., Δασαρχείο, πολιτική προστασία του Δήμου Τρίπολης, ΕΚΑΒ, Εθελοντικές Οργανώσεις).
• Την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας του πληθυσμού που κατοικεί πλησίον δασικών εκτάσεων.

Με σωστό συντονισμό όλων τον δυνάμεων η άσκηση στέφθηκε με επιτυχία καθώς τα οχήματα της πυροσβεστικής κατεύθασαν στο χώρο της εικονικής φωτιάς πολύ γρήγορα από την Τρίπολη – Σπάρτη – Βυτίνα.

{gallery}askisi_pyrosbestikis{/gallery}

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο