Εικονική πυρκαγιά στη Βλαχοκερασιά – Επίγεια και εναέρια μέσα κέρδισαν το «στοίχημα» (video - pics)

Πραγματοποιήθηκε άσκηση με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ - ΠΥΡΟΣ 2017 » στη δασική περιοχή «Κούφια Πέτρα - Αγ. Ηλίας» της Τ.Κ. Βλαχοκερασιάς του Δήμου Τρίπολης της Π.Ε. Αρκαδίας.

Η άσκηση αντιμετώπιζε ως πραγματικό συμβάν δασικής πυρκαγιάς και ακολούθησε όλα τα επιχειρησιακά στάδια μιας δασικής πυρκαγιάς που διαχειρίζεται το Πυροσβεστικό Σώμα αναπτύσσοντας πλήρως τον επιχειρησιακό σχεδιασμό για το 2017 με τις προβλεπόμενες ενέργειες από το υπάρχον Επιχειρησιακό Σχέδιο Αντιμετώπισης Δασικών Πυρκαγιών 2017 ΠΕ.ΠΥ.Δ. Πελοποννήσου.

Η άσκηση αυτή είχε σκοπό:
• Τη διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητας των πυροσβεστικών δυνάμεων της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση μιας μεγάλης δασικής πυρκαγιάς.
• Τη διαπίστωση του επιπέδου συνεργασίας και συντονισμού των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και φορέων (Περιφερειακή Ενότητα, ξνοπλες Δυνάμεις ΕΛ.ΑΣ., Δασαρχείο, πολιτική προστασία του Δήμου Τρίπολης, ΕΚΑΒ, Εθελοντικές Οργανώσεις).
• Την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας του πληθυσμού που κατοικεί πλησίον δασικών εκτάσεων.


Με σωστό συντονισμό όλων τον δυνάμεων η άσκηση στέφθηκε με επιτυχία καθώς τα οχήματα της πυροσβεστικής κατεύθασαν στο χώρο της εικονικής φωτιάς πολύ γρήγορα από την Τρίπολη - Σπάρτη - Βυτίνα.

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia