Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Τρίπολη (pics)

Με μικρή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Τρίπολη.

Δείτε τι ανέφερε το ΠΑΜΕ στο κάλεσμα του:

Με τον αγώνα μας απαντάμε στην επίθεση κεφαλαίου - κυβέρνησης, σε παλιά και νέα αντεργατικά μέτρα.


Απορρίπτουμε την κυβερνητική επιχειρηματολογία, που θέλει να μας πείσει ότι με τα νέα αντεργατικά μέτρα που συναποφάσισε με την ΕΕ, το ΔΝΤ, «προστατεύει» τη ζωή μας. Από τέτοιου είδους «προστασία» έχουμε χορτάσει και από τη σημερινή και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, βλέποντας τη ζωή μας, τα δικαιώματά μας, τις ανάγκες μας, να συνθλίβονται για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.


Συνάδελφοι,


Τα μέτρα που παίρνονται, τα νέα που έχουν δρομολογηθεί με τη συμφωνία κυβέρνησης - θεσμών, αποκαλύπτουν το βασικό τους στόχο: Πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων και των αναγκών μας να θωρακίσουν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, επιβάλλοντας ακόμη πιο ευνοϊκούς όρους για ακόμη μεγαλύτερα κέρδη.


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υλοποιεί μέχρι κεραίας τα προηγούμενα αντεργατικά μέτρα και προσθέτει νέα για να εξασφαλίσει καλύτερους όρους χρηματοδότησης στις μεγάλες επιχειρήσεις, τους επιχειρηματικούς ομίλους. Τους θωρακίζει για να πετύχουν μεγαλύτερη κερδοφορία με ακόμη φθηνότερα μεροκάματα και άθλιες εργασιακές σχέσεις στους εργαζόμενους. Τα νέα μέτρα οδηγούν σε παραπέρα αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος, μέσω της άγριας φορολογίας, της περικοπής των κοινωνικών δαπανών και νέο χτύπημα στις συντάξεις.


Τα «αντίμετρα» ανακούφισης που υπόσχεται είναι μια μεγάλη κοροϊδία. Στην ουσία, μας υπόσχονται να μας εξαθλιώσουν και στη συνέχεια να μας στείλουν να περιμένουμε στις ουρές των συσσιτίων για να ανακουφιστούμε.


Δε συμβιβαζόμαστε με αυτή την προοπτική, με αυτή τη βαρβαρότητα.


Τα μέτρα και τα αντίμετρα συνιστούν ένα ενιαίο αντιλαϊκό πακέτο. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το «τυρί» των αντίμετρων για να πιάσει στη «φάκα» τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Δε ξεγελιόμαστε, έχουμε πείρα, διακρίνουμε τις παγίδες που προσπαθούν να μας στήσουν.


Συνάδελφοι,


Είναι πλέον φανερό, ότι δεν μπορεί να υπάρχουν αυταπάτες και προσδοκίες. Τις λύσεις στα προβλήματά μας δεν θα μας τις δώσουν αυτοί που στη πράξη στέκονται απέναντί μας. Ούτε οι κυβερνήσεις, ούτε το κεφάλαιο. Με τη δύναμή μας και τον αγώνα μας έχουμε καθήκον να τις επιβάλλουμε.


Η αναμονή, η καθυστέρηση να μπούμε στον αγώνα, μόνο αρνητικά αποτελέσματα προσθέτει στη ζωή μας.


Κάθε χώρος δουλειάς να γίνει χώρος αντίστασης.


Κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα να γίνει αίτημα διεκδίκησης για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών.


Με τα δικά μας αιτήματα και το πλαίσιο πάλης, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τους στόχους μας, που βρίσκονται σε αντίθεση με τους στόχους των αφεντικών και των δυνάμεων που τους στηρίζουν, με το βλέμμα μας στραμμένο στην προοπτική που έχουμε ανάγκη για έναν κόσμο, που εμείς οι εργάτες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, θα μπορούμε να ζήσουμε απολαμβάνοντας τον πλούτο που παράγουμε,

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia