Διαμαρτυρίες γονέων για τις Έμφυλες Ταυτότητες – “Θα γεμίσουν τα παιδιά μας με αμφιβολίες…” (video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συζήτηση σχετικά με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας για την υλοποίηση στα Γυμνάσια Θεματικής Εβδομάδας και του άξονα Έμφυλες Ταυτότητες, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/eRrGv_c5w88″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]

«Δέχτηκα στο γραφείο μου γονείς που με ενημέρωσαν για την εγκύκλιο του Υπουργείου. Μου θέσανε τις αντιρρήσεις τους και εγώ τους ενημέρωσα για το που πρέπει να απευθυνθούν και τους προέτρεψα να βρεθούν και στο Δημοτικό Συμβούλιο», ανέφερε ο κ.Σταματόπουλος.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια πήρα ο κ.Μανιατάς που εκπροσώπησε τους γονείς.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

«Είναι γνωστό το θέμα που θίγουμε σήμερα. Όλοι μας έχουμε παιδιά στα σχολεία και έχουμε ακούσει για την θεματική εβδομάδα που θα γίνει στα σχολεία.Με εγκύκλιο λοιπόν του Υπουργού και χωρίς να περάσει από τη Βουλή έρχεται και μια θεματική ενότητα που αφορούν στον σεξουαλικό προσανατολισμό των παιδιών.

Αυτή η εγκύκλιος επεμβαίνει καταστροφικά στα παιδιά. Η Πολιτεία οφείλει να μην καταδικάζει τα παιδιά μας να εισέρχονται σε σφαίρα ανησυχίας όσον αφορά στην ύπαρξη τους.Πρέπει η Πολιτεία να προστατεύσει τα παιδιά. Είναι μια δόλια καθοδήγηση που πείθει τα παιδιά να οδηγηθούν σε επιλογές πέραν της φυσιολογικής κατάστασης. Σκέφτηκε κανείς πως θα νιώσουν τα παιδιά; Μήπως μιλάμε για σεξουαλικό αποπροσανατολισμό;

Κανείς δεν γεννιέται με κοινωνικό φύλλο. Όλου γεννιούνται με βιολογικό φύλλο.

Στην εγκύκλιο αυτή προβλέπεται πως πέραν των μαθημάτων των καθηγητών θα έχουν λόγο και φορείς και υπηρεσίες με ευθύνη του ινστιτούτου εκπαιδευτικής πολιτικής. Ως καθηγητές προτείνονται κάποιοι φορείς λοιπόν και όχι οι εκπαιδευτικοί μέσης εκπαίδευσης.

Παραβιάζουν τον ποινικό κώδικα που αφορά στην παραβίαση της γενετήσια ζωή. Θα τους δημιουργήσουν αμφιβολίες και ίσως την θέληση να δοκιμάσουν αυτή την αμφιβολία. Μήπως λοιπόν αν το αφήσουμε να περάσει θα είμαστε ηθικοί αυτουργοί.

Έχουμε συγκεντρώσει μέσα σε λίγες ημέρες πάνω από 2050 υπογραφές και συνεχίζουμε. Θα γίνει και μια εκδήλωση ενημέρωσης των πολιτών στις 31 Μάιου και θα συμμετέχει η καθηγήτρια Φιλοσοφικής κα. Μαντουβάλου και ο ο γιατρός κ. Χατζητόλιας,

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Αθανασιάδης Βασίλης γονιός τεσσάρων παιδιών, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν εναντιωνόμαστε σε κανεναν άνθρωπο. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι τα παιδιά μας. Απλά θέλουμε σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα τον χειρισμό να τον έχουμε εμείς. Δεν δεχόμαστε να μιλάμε στα παιδιά μας ανθρωποι που δεν έχουν επιστημονική κατάρτιση».

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΥΝΡΙΩΤΗΣ:

Δεν είναι σύννομο αυτό που γίνεται και με τον τρόπο που τίθεται.

Είναι αδιανόητο να επιβάλλουμε πράγματα μέσω εγκυκλίων. Αν φτάσουμε να μπορεί να ασχολείται με ένα τόσο σοβαρό θέμα η όποια ΜΚΟ θα έχουμε χάσει το παιχνίδι.

Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είναι ο στόχος όλου αυτού. Πρέπει να ανακληθεί η εγκύκλιος.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΙΟΥΜΗΣ:

Είναι θετικό ότι σηκώθηκαν οι γονείς από τους καναπέδες και αυτό δείχνει και τη σοβαρότητα του θέματος.

Η όλη διαδικασία με την εγκύκλιο είναι παράνομη και τα εξήγησε και ο κ.Μανιατάς.

Δεν μπορώ να καταλάβω το στόχο αυτής της διαδικασίας. Αυτό λείπει σήμερα δηλαδή από τα σχολεία;

Δεν είναι εκμοντερνισμός σήμερα σε μια χώρα που πλήττεται από την κρίση να μάθουν τα παιδιά τις έμφυλες ταυτότητα.

Μπαίνει μέσα στην τάξη σε σχολείο της Τρίπολης ο Μαθηματικός και μιλάει για την υγιεινή διατροφή και ο καθηγητής Αγγλικών για τις έμφυλες ταυτότητες. Έτσι γινεται η όλη διαδικασία.

Θέλουν να στρέψουν τα παιδιά σε άλλες κατευθύνσεις από αυτές που θα έπρεπε να έχει το σχολείο. Δεν είμαι εναντίον της επιλογής ενηλικων να διαθέσουν το σώμα τους όπως θέλουν, αλλα αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να καταλάβει ένα 12χρονο παιδί.

ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΜΟΥΛΟΣ:

Αποφάσισαν άρον – αρον να γίνει αυτή η εβδομάδα και καλούνται οι εκπαιδευτικοί στο πόδι και χωρίς να έχουν την κατάλληλη επιμόρφωση να αναπτύξουν πολύ σημαντικά θέματα.

Δεδομένης της ανυπαρξίας σεξουαλικής αγωγής από τα σχολεία αναρωτιέται κανεις γιατί επέλεξε το Υπουργείο το θέμα «Εμφυλες Ταυτότητες». Εμείς θεωρούμε ότι σκοπίμως επιλέχθηκε αυτή η ενότητα για να αποπροσανατολιστούν γονείς και παιδιά από τα προβλήματα της Παιδείας.

Θα προτείναμε να βγει μια ομόφωνη απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο για να πάει σε αυτούς που βρίσκονται στα αρμόδια γραφεία και φαίνεται πως σκέφτονται λίγο παράξενα όσον αφορά στο σεξουαλικό, ενώ προτείνω και μια εκστρατεία ενημέρωσης στα σχολεία.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΖΑΡΗΣ

Μερικές φορές εστιάζουμε κάπου και χάνεται η πραγματική ουσία.

Θα χαιρόμουν πολύ να δω τους γονείς να διαμαρτύρονται για μείωση ωρών σε σημαντικά μαθήματα στην αρχή της χρονιάς. Θέλω λοιπόν να καυτηριάσω πως κόβουμε τις ώρες για να κάνουμε οικονομία στους καθηγητές. Δεν έχει γίνει κανένας διορισμός εδώ και 4 – 5 χρόνια και παράλληλα αυξάνουν το ωράριο.

Μη είδικοί πάνε να μιλήσουν για θέματα που δεν γνωρίζουν.. Αυτή η εβδομάδα να ξέρετε στα σχολεία αντιμετωπίζεται σαν χαβαλές.

Εγώ δεν είδα να μιλάει η θεματική ενότητα σε θέματα που υπονοήσατε και ενδεχομένως να τα φοβάστε. Το σχολείο δεν μπορεί να είναι έξω από τα ζητήματα που αφορούν στην κοινωνία. Μην το τραβάμε από την άλλη μεριά, πως το παιδί με μια κουβέντα θα επηρεαστεί.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ:

Αυτοί που στέλνουν τα παιδιά στα συσσίτια θέλουν τώρα να γίνει κουβέντα για την καλή διατροφή στα σχολεία.

Για το δεύτερο κομμάτι που αφορά στην πρόληψη του εθισμού και των εξαρτήσεων, το ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει φεστιβάλ κάνναβης και άλλα.

Για τις έμφυλες ταυτότητες από επιστημονική άποψη αυτό που εκφράζει ο όρος είναι η ταυτότητα που δίνει η κοινωνία βάσει του φύλλου σε ένα άτομο. Για παράδειγμα για το μισθό που θα πάρει ανάλογα το φύλλο, για τους περιορισμούς που δέχεται το γυναικείο φύλλο και άλλα πολλά.

Είναι αδύνατον να συζητήσει ένα τόσο σοβαρό θέμα ένας εκπαιδευτικός γιατί κινδυνεύει να χαρακτηριστεί είτε ομόφυλος είτε ομοφοβικός. Γι αυτά τα θέματα χρειάζονται εξιδανικευμένοι άνθρωποι.

Καμία ΜΚΟ δεν πρέπει να μπαίνει στα σχολεία για να διδάξει το οτιδήποτε.

Δείτε ΕΔΩ την τοποθέτηση του Δημαρχου Τρίπολης.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο