Θεανώ Φωτίου – Οι δεσμεύσεις on air στον ραδιομαραθώνιο για τα ΑμεΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στον ραδιομαραθώνιο για τη λειτουργία κέντρου δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με αναπηρία στην Τρίπολη που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Κέντρου Αποκατάστασης «Παλλάδιον» σε συνεργασία με τη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5, τον Αρκαδία 93,8 και με την υποστήριξη της ΕΡΤ Τρίπολης».

Οι δεσμεύσεις της Υπουργού…

“Το που θα τοποθετηθεί το κέντρο που θα δημιουργηθεί έχει μεγάλη σημασία. Πρέπει να είναι μέσα στον αστικό ιστό”, ανέφερε μεταξύ άλλων η κα.Φωτίου, ενώ σε ερώτηση για το εάν προτίθεται να στηρίξει και με ποιον τρόπο αυτή την προσπάθεια, τόνισε: “Από τη στιγμή που θα ιδρυθεί το ΚΔΑΠ θα χρηματοδοτείται με 5000 ευρώ ανά παιδί το χρόνο. Αυτό όπως καταλαβαίνεται δημιουργεί μια πρώτη συνθήκη βιωσιμότητας του εγχειρήματος. Δεν θεωρούμε λοιπόν πως η Πολιτεία είναι αμέτοχη σε όλη αυτή την προσπάθεια’.

Στη συνέχεια τόνισε την αναγκαιότητα της άμεσης δημιουργίας του ΚΔΑΠ, ενώ παράλληλα αφότου ενημερώθηκε πως ο Δήμος έχει στη διάθεση του χώρο, όπου μπορεί να δημιουργηθεί το κέντρο, τόνισε: “Δεν θέλω να έχετε καμία αμφιβολία πως από τη στιγμή που ο Δήμος έχει οικόπεδο και το διαθέτει θα έχετε τη συμβολή μου. Είμαι πεπεισμένη όμως πως υπάρχουν πολλά κτίρια αχρησιμοποίητα στις πόλεις. Θεωρώ λοιπόν πως πριν ρίξουμε νέα μπετά, μια χρονοβόρα διαδικασία, και επειδή τα παιδιά δεν μπορούν να περιμένουν θα έλεγα πως πρέπει να βρεθεί ένα αχρησιμοποίητο κτίριο να επισκευαστεί και να μετατραπεί όπως πρέπει”.

Αμέσως μετά αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται από την πλευρά της κυβέρνησης για την χαρτογράφηση όλων των ιδρυμάτων της χώρας, υπογραμμίζοντας: “Ήδη πέρασα τροπολογία στη Βουλή όπου πλέον ιδρύεται εθνικό μητρώο όλων των ιδρυμάτων της χώρας, όπου θα καταγραφούν όλα εντός τριών μηνών. Για πρώτη φορά αυτή η χώρα θα ξέρει όλα τα ιδρύματα, τους ανθρώπους που δουλεύουν, τις ειδικότητες, τις κλίνες κτλ. Είναι ένα πρώτο βήμα για την χαρτογράφηση όλων των ιδρυμάτων και έπεται ο κανονιστικός νόμος. Ο Αρχιεπίσκοπος βλέπει με μεγάλο ενδιαφέρον αυτή την κίνηση και θα ήθελα να εγγραφούν και όλα τα εκκλησιαστικά ιδρύματα”.

Τέλος σε ερώτημα για το πότε θεωρεί πως θα μπορέσει να λειτουργήσει το κέντρο και αν επιθυμεί να έρθει και η ίδια στην Τρίπολη για να συντονίσει τις ενέργειες, δήλωσε: “Αναμφίβολα θα έρθω. Με ενδιαφέρει πολύ να δημιουργηθεί αυτό το κέντρο. Είμαι σε συντονισμό με τον Πανελλήνιο σύνδεσμο οικογενειών με παιδιά που έχουν αναπηρίες και θέλουμε να προωθήσουμε την ίδρυση τέτοιων κέντρων.  Αν λοιπόν μπορέσουμε να το στήσουμε γρήγορα σημαίνει πως μόλις ξεκινήσει το αντίστοιχο voucher των 5000 ευρώ ανα παιδί ανα έτος, ένα μέρος των εξόδων θα καλύπτεται από εκεί. Θα πείτε λοιπόν στο πρόγραμμα που θα ανοίξει τον Ιούνιο. Θα σας στείλω και συνεργάτες μου να δουν τον χώρο και τις προδιαγραφές και να σας πουν πολύ γρήγορα ποια πράγματα πρέπει να αλλάξετε για να λειτουργήσει το κέντρο. Αν συνεργαστούμε όλοι θα μπορέσουμε να κάνουμε όλα αυτά που δεν έγιναν την περίοδο της ευμάρειας. Θα βοηθήσω με κάθε τρόπο!”.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο