Τιμή στους “Αρκαδικούς Βλαστούς” του Αγαπήνορα (pics/video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για έκτη συνεχή χρονιά οι μαθητές του ιστορικού Παγκυπρίου Γυμνασίου της Λευκωσίας επισκέφθηκαν την Αρκαδία, στο πλαίσιο της ετήσιας εκδρομής της Σχολής που καθιερώθηκε με την ένταξή της στο Διεθνές Δίκτυο Αρκαδία και την ανακήρυξή της ως συμβολικής έδρας της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας το 2011.

Δώδεκα μαθητές και μαθήτριες συνοδευόμενοι από δύο καθηγητές περιηγήθηκαν στην Αθήνα και την Αρκαδία, με το ταξίδι τους να ολοκληρώνεται στις 30 Μαρτίου 2017. Μεταξύ άλλων θα επισκεφθούν Μουσεία, Αρχαιολογικούς Χώρους, φυσικές καλλονές και πόλεις της μητροπολιτικής Αρκαδίας, το Ναύπλιο και την Αθήνα, συνοδευόμενοι από μαθητές και καθηγητές του αδελφού 4ου ΕΠΑΛ Τρίπολης και στελέχη της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας.

Υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης ο Όμιλος των Φίλων της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας Τρίπολης διοργανώσε ειδική εκδήλωση στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο την Δευτέρα 27 Μαρτίου για να υποδεχθεί και να τιμήσει τους «Αρκαδικούς Βλαστούς» του Αγαπήνορα, βασιλιά των Αρκαδών από την Τεγέα και, σύμφωνα με τη παράδοση και τους θρύλους, πρώτου οικιστή της Κύπρου την εποχή του Τρωικού Πόλεμου.

Το πρόγραμμα περιλάμβανει καλλιτεχνική παρουσίαση με θέμα τις μακραίωνες αρκαδοκυπριακές σχέσεις από τους μαθητές του Παγκυπρίου Γυμνασίου και οπτικοακουστική διάλεξη με θέμα «Αρκαδία και Αρκαδικό Ιδεώδες δια μέσου των αιώνων».

Ακολουθεί βίντεο σε λίγο…

{gallery}kypros_tripolh{/gallery}

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε χθες το 2ο Φεστιβάλ Κωμωδίας Τρίπολης 40 lads

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε χθες το 2ο Φεστιβάλ Κωμωδίας...

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο