Φ.Κουρμούσης: “Ανοίγει γραφείο εξυπηρέτησης δανειοληπτών και στην Τρίπολη…” (video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με σκοπό την άμεση και έγκυρη πληροφόρηση των Αρκαδικών επιχειρήσεων, τo Επιμελητήριο Αρκαδίας, διοργάνωσε ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Κόκκινα Επιχειρηματικά Δάνεια».

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/WhrbohfKupU” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Πιο συγκεκριμένα έγινε παρουσίαση από τον Ειδικό Γραμματέα κ. Φώτη Κουρμούση και στελέχη της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ), του νέου νόμου που αφορά στην προστασία και διαμεσολάβηση για την ελάφρυνση και ρύθμιση των χρεών των επιχειρήσεων και επαγγελματιών που αφορούν ασφαλιστικά ταμεία, εφορία, δάνεια τραπεζών υποχρεώσεις προς τρίτους.

Σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο κ.Κουρμούσης ανέφερε: «Η γραμματεία μας είναι νεοσύστατη και πριν από περίπου ένα μήνα άνοιξε και το πρώτο γραφείο εξυπηρέτησης δανειοληπτών στην Αθήνα.Τα πιο βασικά είδη χρεών είναι προς τράπεζες και Δημόσιο», ενώ συμπλήρωσε: «Εμείς δεν κάνουμε οι ίδιοι κάποια ρύθμιση απλά εξηγούμε πως μπορεί να προστατευθεί κάποιος και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει κατά περίπτωση.».

Στη συνέχεια απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με το πότε θα έχουμε κέντρα εξυπηρέτησης δανειοληπτών και στη δική μας Περιφέρεια, ανέφερε: “Μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε ανοίξει και εδώ ένα υποκατάστημα σε συνεργασία με το Δήμο. Μέχρι τότε οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν σε γραφεία που βρίσκονται σε άλλες περιοχές».

«Εμείς δεν περιμένουμε να κλείσει η διαπραγμάτευση. Έχουμε ήδη συμφωνήσει με τους δανειστές το πλαίσιο για τα κόκκινα δάνεια και μέσα στις επόμενες μέρες θα φέρουμε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των χρεών των επιχειρήσεων», τόνισε κλείνοντας ο κ.Κουρμούσης.

Με τη σειρά του ο κ.Μακής Ολυμπίδης από το γραφείο του πρωθυπουργού ανέφερε μεταξύ άλλων για τα «κόκκινα» δάνεια: « Προσπαθούμε να έχουμε μια ολιστική προσέγγιση που θα αντιμετωπίσει συνολικά το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος. Δώσαμε μεγάλο βάρος στο να μην αφορά μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και τις μικρομεσσαίες.Το αρχικό σχέδιο όπως το υπαγόρευαν οι δανειστές ήταν να γίνει κάτι για τις μεγάλες επιχειρήσεις και τις τράπεζες, εμείς όμως δεν κάναμε μόνο αυτό», ενώ συμπλήρωσε: «Η κυβέρνηση θέλει να κάνει πράγματα για τον επιχειρηματικό κόσμο. Δίνεται λοιπόν δυνατότητα στις επιχειρήσεις που είναι βιώσιμες να επανέλθουν στην κανονικότητα».

Ακολουθεί βίντεο σε λιγο..

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζερεφός: Έρχονται συνθήκες ερήμου σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία

Στη Μεγάλη Εικόνα μίλησε ο Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας,...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Επιτροπή Ελέγχου. Διαβάστε εδώ. 

Πρωτόγνωρο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στο Ναύπλιο

Ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης που...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας 23/4 (vid)

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο