ΦΟΔΣΑ: Τα σκουπίδια, η προγραμματική σύμβαση και οι ενστάσεις (video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η προγραμματική σύμβαση που ζητά το Υπουργείο Περιβάλλοντος να υπογραφεί μεταξύ του ΦοΔΣΑ, της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και του ίδιου του Υπουργείου αποτέλεσε το θέμα συζήτησης στη χτεσινή συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ( Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων).

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/Z8gNFf8aViM” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Αξίζει να σημειωθεί πως από την συζήτηση δεν υπήρξε απόφαση, καθώς ήταν κυρίως ενημερωτικού χαρακτήρα.

Από την αρχή της συζήτησης οι Δήμαρχοι εξέφρασαν τις ενστάσεις τους επί της προγραμματικής σύμβασης, με τον Δήμαρχο Τρίπολης κ.Παυλή να ζητά να μάθει πως για ποια προγραμματική μιλάνε από τη στιγμή που όπως είπε ο ίδιος δεν υπάρχει έργο. «Για ποιο έργο θα συζητήσουμε αφού όπως μου είπαν από το Υπουργείο δεν υπάρχει έργο. Για να υπάρξει προγραμματική σύμβαση θα πρέπει να υπάρχει αντικείμενο», ανέφερε ο Δήμαρχος.

Απαντήσεις στο ερώτημα του κ.Παυλή αλλά και στα ερωτήματα των λοιπών δημάρχων έδωσε ο δικηγόρος κ. Δανόπουλος, ο οποίος συμφώνησε με την κοινή τοποθέτηση πολλών πως για να συζητηθεί το θέμα πρέπει να έχουν στα χέρια τους τον ΠΕΣΔΑ. «Συμφωνώ πως προϋπόθεση είναι να υπάρχει ΠΕΣΔΑ και να ξέρουμε ποια είναι η σύμβαση σύμπραξης. Το ποιο σημαντικό είναι να δείτε την σύμβαση σύμπραξης και το πως αυτή θα διαμορφωθεί», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Από τη συνεδρίαση δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης με τον κ.Σκαντζό να ζητά να μάθει από τον πρόεδρο, πότε πήρε την εντολή από το σώμα να ξεκινήσει την προγραμματική σύμβαση και τον Δήμαρχο Κορίνθου να εξαπολύει δριμύ κατηγορώ στην Περιφερειακή Αρχή για τα τραγικά αδιέξοδα στα οποία – όπως τόνισε- βρίσκονται οι Δήμοι (Δείτε ΕΔΩ το ξέσπασμα του κ.Πνευματικού)

Τέλος ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών κ.Καμπόσος έθιξε και το θέμα στελέχωσης του ΦΟΔΣΑ αναφέροντας: «Ο ΦΟΔΣΑ δεν πρέπει να εκχωρήσει κανένα δικαίωμα του και θα πρέπει να οργανωθεί καλύτερα αλλιώς θα βρουν αφορμή να μας πάρουν και άλλες αρμοδιότητες».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο