Πρόεδρος πρακτόρων ΟΠΑΠ Αρκαδίας: “Δεν θα γίνουμε πρόβατα – Θα τα βάλουμε με τον… γίγαντα!” (video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απεργία στις 9 και 10 Μαρτίου, αποφάσισε ομόφωνα η Ομοσπονδία Πρακτόρων, διαμαρτυρόμενοι για την αποστολή από την ΟΠΑΠ Α.Ε. στα πρακτορεία καταγγελιών των συμβάσεών τους – Δείτε τι δήλωσε στην κάμερα του Pna.gr ο πρόεδρος των πρακτόρων ΟΠΑΠ του νομού Αρκαδίας κ.Χρήστος Μπεντεβής.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/E2uZFyMeUxI” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Η ΟΠΑΠ Α.Ε. έχει στείλει νέα σύμβαση συνεργασίας στο σύνολο των 4.800 πρακτορείων του μαζί με καταγγελία της υπάρχουσας σύμβασης. Οι ιδιοκτήτες καλούνται να υπογράψουν τη νέα σύμβαση μέχρι τις 24 Μαρτίου. Η κίνηση αυτή του ΟΠΑΠ φέρνει τους πράκτορες μπροστά σε ένα δίλημμα «ή υπογράφετε τη νέα σύμβαση ή λειτουργείτε ακόμη ένα χρόνο και κλείνετε», με τους ίδιους να κάνουν λόγο για ξεκάθαρο εκβιασμό.

Το σκληρό μπρα ντε φερ μεταξύ ΟΠΑΠ Α.Ε. και πρακτόρων ξεκίνησε με τις δυο πλευρές να δείχνουν αμετακίνητες στις θέσεις τους και τους πράκτορες να ετοιμάζονται για μπαράζ κινητοποιήσεων.

Χ.Μπεντεβής: “Δεν θα τους αφήσουμε να μας πατήσουν σαν μυρμήγκια. Έχουμε την υπόληψη μας και θα αγωνιστούμε όλοι ενωμένοι…”

Σε δηλώσεις του στην κάμερα του Pna.gr o πρόεδρος των πρακτόρων ΟΠΑΠ του Νομού Αρκαδίας κ.Χρήστος Μπεντεβής μίλησε για το τελεισίγραφο που πήραν στα χέρια τους οι πράκτορες. «Μας ήρθε ένας πύραυλος. Είχαμε κάνει συζητήσεις για να αναβαθμίζουμε τα πρακτορεία μας αλλά ήρθε ξαφνικά ο ΟΠΑΠ και μας είπε πως είτε υπογράφουμε μια σύμβαση είτε ψάχνουμε για δουλειά. Χάσαμε τη γη κάτω από τα πόδια μας».

Ο Nομός Αρκαδίας μαζί με 10 ακόμα νομούς στο Στε…

Όπως μας ενημέρωσε ο κ.Μπεντεβής οι σύσσωμοι πράκτορες του Νομού Αρκαδίας μαζί με πράκτορες από άλλους 10 Νομούς προχώρησαν και σε προσφυγή στο Συμβούλιο Της Επικρατείας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη Γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από την Ομοσπονδία για να συζητηθεί το φλέγον αυτό ζήτημα. «Στη Γενική συνέλευση είδαμε γυναίκες να χτυπούν το χέρι στο τραπέζι και να έχουν τσαγανό και είδαμε άλλους από την Αθήνα που φορούσαν ροζ γραβάτες και… καλσόν και μας πούλησαν, γιατί δεν είναι καν ενημερωμένοι επί του θέματος», δήλωσε, ενώ συμπλήρωσε: «Μετά από ένα μήνα έχουμε εκλογές. Δεν μπορεί λοιπόν μια Ομοσπονδία που φεύγει σε δεκαπέντε ημέρες να αποφασίζει για εμάς. Κάναμε αίτημα στον ΟΠΑΠ για παράταση για να γίνουν και οι εκλογές αλλά αρνήθηκαν»

Η νέα σύμβαση και τα λουκέτα…

Ο κ.Μπεντεβής αναφέρθηκε εκτενώς στις νέες συμβάσεις,ζητώντας από τους πράκτορες να μην υποκύψουν σε πιέσεις και να μην υπογράψουν τις νέες συμβάσεις – καθώς όπως τόνισε με αυτό τον τρόπο θα υπογράψουν την καταδίκη τους, καθώς θα οδηγηθούν σίγουρα σε λουκέτο. «Αν κάποιος υπογράψει τη νέα σύμβαση είναι μαθηματικά σίγουρο πως θα βάλει σύντομα λουκέτο. Μας ζητούν να επενδύσουμε χρήματα και να είναι ο ΟΠΑΠ από πάνω μας και να μας λέει τι θα κάνουμε. Αυτό σε συνδυασμό με τη χαμηλότερη προμήθεια και τους αυτόματους πωλητές που θέλει να βάλει ο ΟΠΑΠ μας ωθούν στο να αντιδράσουμε.Το πιο τρελό δε; Αν ένα πρακτορείο έχει πολλές επιτυχίες δεν θα έχει από την προμήθεια. Αν δηλαδή το πρακτορείο μας είναι τυχερό θα… δουλεύουμε τσάμπα», δήλωσε ο πρόεδρος των πρακτόρων.

Τέλος έστειλε το δικό του ηχηρό μήνυμα τονίζοντας: «Η Τρίπολη θα αντιδράσει. Θα παλέψουμε όλοι μαζί. Πολλοί μας λένε να μην τα βάζουμε με το γίγαντα, γιατί θα μας τσακίσει, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε. Δεν θα πέσουμε χωρίς μάχη. Αν θέλουν να καταγγείλουν τις συμβάσεις μας τότε να μας αποζημιώσουν και να πάμε σπίτια μας και όχι να μας λένε όποιος δεν θέλει τον κλείνουμε. Αν ο ΟΠΑΠ έχει 40 δικηγόρους εμείς έχουμε 200! Είμαστε σε απόγνωση, αλλά θα διεκδικήσουμε το δίκιο μας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Workshop για τις δράσεις του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 στο Επιμελητήριο Αρκαδίας

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου –...

ΕΦΕΤ: Ανάκληση παρτίδας καπνιστής πέστροφας

Στην ανάκληση παρτίδας καπνιστής πέστροφας προχώρησε ο ΕΦΕΤ, μετά...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο

Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, την Δευτέρα 22 Απριλίου. Κοινές δράσεις, αναπτυξιακά προγράμματα και αθλητικές υποδομές ήταν τα κυριότερα σημεία της συζήτησης, στην οποία συμμετείχαν και στελέχη της Ομοσπονδίας και της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Με διάθεση συνεργασίας για την προβολή, την ανάδειξη

Κέντρο Κοινότητας | Το πρόγραμμα Μάϊου 2024 για την Κινητή Μονάδα

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει το πρόγραμμα της Κινητής Μονάδας του Κέντρου Κοινότητας για τον Μάιο 2024. Διαβάστε το αρχείο, ΕΔΩ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο