Η Μόσχα υποδέχεται ξανά τον Αρκά Νίκο Φλώρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Νίκος Φλώρος, ο διεθνούς φήμης γλύπτης που «λατρεύουν» οι Ρώσοι, επανέρχεται στη Μόσχα με την έκθεση «Η Οικογένεια του Νικολάου ΙΙ», που θα παρουσιαστεί στο Μεγάλο Παλάτι του Μουσείου “Tsaritsino” (1 Μαρτίου έως 21 Μαΐου 2017).

Η έκθεση, που είναι αφιερωμένη στην τελευταία αυτοκρατορική οικογένεια των Ρομανώφ και λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους, έρχεται σε συνέχεια της έκθεσης «Αυτοκρατορική Ρωσία», η οποία παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2016 στο Κρατικό Μουσείο του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Ισαάκ στην Αγία Πετρούπολη, προσελκύοντας πάνω από 1 εκατομμύριο επισκέπτες. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης στην Αγία Πετρούπολη, το elru2016.gr είχε την τιμή να συνομιλήσει από κοντά με τον Νίκο Φλώρο σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη για τη έργο του και την ιδιαίτερη σχέση του με το ρωσικό κοινό.

Σήμερα, λίγο πριν τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης στις 28 Φεβρουαρίου, ο γλύπτης Νίκος Φλώρος μίλησε ξανά στο elru2016.gr, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Tο Αφιερωματικό έτος 2016 Ελλάδος- Ρωσίας για άλλη μια φορά επισφράγισε τη συνεργασία μου με αυτή την υπέροχη χώρα, την οποία αγαπάω πραγματικά. Μου αρέσει η ιδέα της «πολιτιστικής διπλωματίας» και εύχομαι η τέχνη μου να είναι πρέσβης του ελληνικού σύγχρονου πολιτισμού και του ελληνικού πνεύματος στο εξωτερικό». Όσον αφορά στα σχέδια του για το 2017, μας είπε ότι αυτά περιλαμβάνουν μερικές καινούργιες ιδέες, όπως «η καινούργια συλλογή με τους Ελληνικούς χιτώνες. Επίσης, θα ήθελα θα αφιερώσω το έργο μου και σε μία μεγάλη Ρωσίδα την Αννα Αχμάτοβα, ενώ το έτος της όπερας μου δίνει την ευκαιρία να αναπτύξω τη συλλογή μου που είναι αφιερωμένη στη Μαρία Κάλλας».

Ο Νίκος Φλώρος που «ταξιδεύει» την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο και έγινε παγκοσμίως γνωστός χάρη στην μοναδική τεχνοτροπία του, είναι ο μοναδικός Έλληνας καλλιτέχνης που έχει καταφέρει να κάνει τόσες ατομικές εκθέσεις σε κρατικά Ρωσικά μουσεία τα τελευταία 4 χρόνια.

elru2016.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κατεπείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (25/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 25 Aπριλίου 2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.30 όπως προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ. 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Βλάση Τσιώτο, Σπύρο Σταματόπουλο και Κώστα Φρούσιο

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Η συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας προχωρά με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) και

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας

Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 25/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 25/4/2024 appeared first on .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο