Καρναβάλι στο Κακούρι: Η ιστορία του και οι φετινές εκπλήξεις! (pics/video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προ των πυλών βρίσκεται ένα καρναβάλι που οι ρίζες του βρίσκονται πολλά χρόνια πριν, με τους διοργανωτές να κινούνται σε πυρετώδεις ρυθμούς. Ο λόγος για το σατυρικό καρναβάλι στο Κακούρι.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/H7hu82WauHU” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Η κάμερα του Pna.gr βρέθηκε στο χώρο όπου προετοιμάζονται τα άρματα με τη βοήθεια μικρών και μεγάλων

Ο κ. Γκόνος Θεόδωρος, ταμίας του συλλόγου μας μίλησε για τις ρίζες του καρναβαλιού, το οποίο ξεκίνησε με την πρωτοβουλία κατοίκων του χωριού και διατηρείται αναλλοίωτο στο χρόνο, καθώς ξεκίνησε και συνεχίζει σε σατυρικό ύφος.

Στο φετινό καρναβάλι θα παρελάσουν περίπου 16 άρματα, με εκείνο του Πλανητάρχη Ντόναλντ Τραμπ να ξεχωρίζει (πως θα μπορούσε άλλωστε να μην πρωταγωνιστεί).

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 15:00 το μεσημέρι της Κυριακής από την είσοδο του χωριού, ενώ θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με άφθονο δωρεάν κρασί.

Σε ερώτηση για τους λόγους που τόσα χρόνια το μοναδικό αυτό καρναβάλι δεν έχει επεκταθεί και στα γύρω χωριά είναι η έλλειψη ενδιαφέροντος για συμμετοχή από τα άλλα χωριά.
{gallery}kakouri-karnabali{/gallery}

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο