ΑρχικήΑΡΚΑΔΙΑΓονείς... εν δράσει! (pics/video)

Γονείς… εν δράσει! (pics/video)

Μέσα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, κοινωνικούς και οικονομικούς υπάρχουν ακόμα εκείνοι οι άνθρωποι που βρίσκουν χρόνο και διάθεση για να ασχοληθούν με συλλόγους το έργο των οποίων είναι μεν αθόρυβο αλλά παράλληλα τόσο σημαντικό!

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/UdgabnPesdk” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Πάμε λοιπόν να σας συστήσουμε μερικά από τα μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 11ου Δημοτικού σχολείου Τρίπολης.

Γονείς… εν δράσει!

Η κα.Γαβρήλου που βρίσκεται στο τιμόνι του συλλόγου τους τελευταίους δυο μήνες μας μίλησε αρχικά για το πως βλέπει η ίδια τη συμμετοχή της στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων – από τη θέση της προέδρου. «Ξέρω πως είναι δύσκολο οι γονείς να αφιερώσουν χρόνο σε κάτι τέτοιο, πρέπει όμως να το κάνουν, γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον. Μάλιστα και τα ίδια τα παιδιά εκφράζουν ανοιχτά τη χαρά και τον ενθουσιασμό τους για την ενεργή συμμετοχή μας στην καθημερινότητα τους, υποδεικνύοντας μας μάλιστα πολλές φορές και θέματα που εμείς δεν τα είχαμε εντοπίσει».

Τα προβλήματα…

Ένα από τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο είναι αυτό του πεζοδρομίου το οποίο πλέον αποτελεί έναν ορατό κίνδυνο για παιδιά και γονείς, καθώς οι ρίζες των δέντρων έχουν υπερυψώσει τις πλάκες, δημιουργώντας μια ανώμαλη επιφάνεια.

Για το μείζον αυτό πρόβλημα έχουν γίνει στο παρελθόν κινήσεις για διορθωτικές παρεμβάσεις, αλλά όπως μας ενημέρωσαν τα μέλη του συλλόγου, η υπηρεσία πρασίνου είχε αρνηθεί τη μεταφορά των δέντρων και τη μεταφύτευση τους σε άλλο σημείο της πόλης αντιπροτείνοντας την κοπή των ριζών και την υπερύψωση του πεζοδρομίου, μια πρόταση που βρίσκει αντίθετους τους γονείς, καθώς όπως τόνισαν αυτό θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τους μικρούς μαθητές, αλλά και τους συνοδούς των παιδιών.

16111124 1424509187601094 1746953041 n

Τα δώρα που “χάρισαν” χαμόγελα στα παιδιά και οι νέες δράσεις…

Μεγάλη έκπληξη προκάλεσε σε όλους τους γονείς η άμεση ανταπόκριση των επιχειρηματιών της πόλης στην πρωτοβουλία του συλλόγου για τη συγκέντρωση δώρων, τα οποία μοιράστηκαν μετά τις γιορτές στους μικρούς μαθητές. Οι δράσεις όμως δεν σταματούν εδώ… Όπως μας ανέφερε η κα.Θεοφιλοπούλου, γραμματέας του συλλόγου, οι δράσεις δεν περιορίζονται στη διοργάνωση εκδρομών και στα δώρα. Ήδη ο σύλλογος ετοιμάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς για μια λαχειοφόρο αγορά, που στόχο θα έχει τη συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά εξοπλισμού για την αίθουσα πληροφορικής, αλλά και για άλλες εργασίες, που απαιτούνται για το σχολείο. Μια ελπιδοφόρα κίνηση από τους γονείς που σε μια περίοδο κρίσης δεν περιμένουν με σταυρωμένα χέρια χρήματα από την Περιφέρεια και το Δήμο, αλλά αναλαμβάνουν οι ίδιοι δράση για να δώσουν λύσεις και να καλύψουν τις όποιες ελλείψεις αντιμετωπίζει το σχολείο (σε αυτή τη προσπάθεια μπορούν φυσικά να συνδράμουν και επιχειρηματίες της πόλης που εμπορεύονται εξοπλισμό πληροφορικής, αλλά και πολίτες που έχουν υπολογιστές που δεν τους χρησιμοποιούν πια)

Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 50 δώρα για τη λαχειοφόρο αγορά με τα μέλη του συλλόγου, να απευθύνουν κάλεσμα στους επιχειρηματίες της πόλης να συνδράμουν με δώρα αλλά και στους πολίτες, προκειμένου να στηρίξουν αυτή τη δράση, προσφέροντας από το υστέρημα τους.

Στο πλευρό του συλλόγου βρίσκεται πάντα η διευθύντρια κα.Σύριου, η οποία – όπως τόνισε και η κα. Θεοφιλοπούλου – δίνει την ψυχή της για το σχολείο”.

Τέλος όπως μας γνωστοποίησαν τα μέλη του συλλόγου, έχουν ήδη γίνει με πρωτοβουλία των γονέων εργασίας στις τουαλέτες του σχολείου, ενώ το καλοκαίρι θα γίνουν και εργασίες στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου– με τη βοήθεια μάλιστα και γονέων, που ασχολούνται με επαγγέλματα που σχετίζονται άμεσα με τις εργασίες, που πρέπει να γίνουν.

Αξίζει να σημειωθεί, πως για όλες αυτές τις δράσεις αλλά και πολλές ακόμα που είναι στα σκαριά είναι αναγκαία και η καταβολή της ετήσιας συνδρομής όλων των γονέων, που ανέρχεται στα 7 ευρώ, ένα μικρό πόσο αλλά άκρως απαραίτητο για το σύλλογο.

Ένα σχολείο με… ιστορία!

Για την ιστορικότητα του του κτιρίου, όπου στεγάζεται πλέον το 11ο Δημοτικό σχολείο Τρίπολης μίλησε η κα. Μπολοβή, ειδική γραμματέας του συλλόγου. “Η Ακαδημία διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο σε πολλές ιστορικές στιγμές καθώς λειτούργησε ως νοσοκομείο, μεραρχία και παιδαγωγική Ακαδημία”, ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ συμπλήρωσε: “Οφείλουμε να σεβαστούμε αυτό το ιστορικό κτίριο και να συνδράμουμε όλοι για να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να λυθούν τα όποια λειτουργικά προβλήματα προκύπτουν ανα καιρούς”.

dfgdgdg

Το κάλεσμα…

Κλείνοντας τόσο η πρόεδρος όσο και τα άλλα μέλη του συλλόγου κάλεσαν όλους τους γονείς, να ασχοληθούν ενεργά με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, γιατί με αυτόν τον τρόπο, θα καταφέρουν από τη μια να εξασφαλίσουν μια ποιοτικότερη σχολική καθημερινότητα για τα παιδιά τους και από την άλλη να περάσουν δημιουργικό χρόνο με τους υπόλοιπους γονείς.

Δείτε ΕΔΩ τη σελίδα του συλλόγου στο facebook

kedrikh

{gallery}11o_dhmotiko_sxoleio{/gallery}

Μετάβαση στο περιεχόμενο