Ρουμελιώτης: Απαγορεύεται το κυνήγι σε όλη την Ελλάδα λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών

Πρίν λίγη ώρα ολοκληρώθηκε ο κύκλος υπογραφών δυο αποφάσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την καθολική διακοπή του κυνηγιού για μια βδομάδα, λόγω των έκτακτων ακραίων καιρικών συνθηκών.

Η μια απόφαση οδεύει προς δημοσίευση στο ΦΕΚ ενώ η άλλη με τη μορφή εγκυκλίου θα αποσταλεί άμεσα σε δασαρχεία και άλλους αρμοδίους φορείς.
Ο κύριος Ρουμελιώτης δήλωσε :
Παρά τις όποιες επιφυλάξεις που μπορεί να έχουμε για την ολική απαγόρευση του κυνηγίου για μία εβδομάδα συμφωνούμε απόλυτα ότι είναι ένα μέτρο προς τη σωστή κατεύθυνση για την προστασία των θηραμάτων και ήταν κάτι που οι ίδιοι κυνηγοί το ζητήσαμε από το αρμόδιο Υπουργείο και χαιρόμαστε που εισακουστήκαμε.
Εφόσον αλλάξουν και βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες και δεν θα υπάρχει κίνδυνος για τα θηράματα θα ζητήσουμε την επανεξέταση των μέτρων απαγόρευσης
Όλοι οι κυνηγοί τιμώντας την ιδιότητα μας ως διαχειριστές του οικοσυστήματος συμφωνούμε πως δεν χάθηκε ο κόσμος αν για τρεις μέρες δεν κυνηγήσουμε προκειμένου να προσφέρουμε στα ταλαιπωρημένα και ευάλωτα θηράματα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα την προστασία που επιβάλλεται.

Δελτίο Τύπου
Κυνηγετικός Σύλλογος Τρίπολης

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μητσοτάκης: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Εφαρμογή από 1η Απριλίου

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου, ανακοίνωσε...

«Γεωργάντεια 2024» – Περίπτερο αγροτικών προϊόντων, την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα

Ο Τομέας Πρωτογενούς Παραγωγής του Δήμου Τρίπολης, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Ποσειδώνα Τρίπολης και την κοινότητα Στενού, την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, ημέρα διεξαγωγής του αγώνα δρόμου «Γεωργάντεια 2024», που θα πραγματοποιηθούν στο Στενό Αρκαδίας, θα λειτουργήσει περίπτερο αγροτικών προϊόντων. Οι καταναλωτές αναζητώντας ένα τοπικό προϊόν επιθυμούν να έχουν πρόσβαση στην ιστορία, την
Μετάβαση στο περιεχόμενο