Ρουμελιώτης: Απαγορεύεται το κυνήγι σε όλη την Ελλάδα λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών

Πρίν λίγη ώρα ολοκληρώθηκε ο κύκλος υπογραφών δυο αποφάσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την καθολική διακοπή του κυνηγιού για μια βδομάδα, λόγω των έκτακτων ακραίων καιρικών συνθηκών.


Η μια απόφαση οδεύει προς δημοσίευση στο ΦΕΚ ενώ η άλλη με τη μορφή εγκυκλίου θα αποσταλεί άμεσα σε δασαρχεία και άλλους αρμοδίους φορείς.
Ο κύριος Ρουμελιώτης δήλωσε :
Παρά τις όποιες επιφυλάξεις που μπορεί να έχουμε για την ολική απαγόρευση του κυνηγίου για μία εβδομάδα συμφωνούμε απόλυτα ότι είναι ένα μέτρο προς τη σωστή κατεύθυνση για την προστασία των θηραμάτων και ήταν κάτι που οι ίδιοι κυνηγοί το ζητήσαμε από το αρμόδιο Υπουργείο και χαιρόμαστε που εισακουστήκαμε.
Εφόσον αλλάξουν και βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες και δεν θα υπάρχει κίνδυνος για τα θηράματα θα ζητήσουμε την επανεξέταση των μέτρων απαγόρευσης
Όλοι οι κυνηγοί τιμώντας την ιδιότητα μας ως διαχειριστές του οικοσυστήματος συμφωνούμε πως δεν χάθηκε ο κόσμος αν για τρεις μέρες δεν κυνηγήσουμε προκειμένου να προσφέρουμε στα ταλαιπωρημένα και ευάλωτα θηράματα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα την προστασία που επιβάλλεται.

Δελτίο Τύπου
Κυνηγετικός Σύλλογος Τρίπολης

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia