Μία εντυπωσιακή εξόρμηση πραγματοποίησε ο ΣΑΟΟ στον Βόρειο Πάρνωνα

Μία εντυπωσιακή εξόρμηση πραγματοποίησε ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016 στον Βόρειο Πάρνωνα.

 Εξήντα ορειβάτες απόλαυσαν το φθινοπωρινό τοπίο του βουνού, γεμάτο από χρώματα και αρώματα!

Η πρώτη πορεία ξεκίνησε από το εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου, μετά τον Άγιο Πέτρο, και ακλούθησε το μονοπάτι προς το Μοναστήρι της Μαλεβής. Από εκεί συνέχισε προς το καλά διατηρημένο δίτοξο, πετρόχτιστο γεφύρι του Ραγκαβά, στον ποταμό Τάνο και κατέληξε στην Ωριά. Είχαμε την ευκαιρία να διασχίσουμε το σπάνιας ομορφιάς, μοναδικό στην Ευρώπη δάσος δενδρόκεδρων.

Η δεύτερη πορεία ξεκίνησε από την Ι.Μ. Μαλεβής και, μέσα από χωμάτινους δρόμους και μονοπάτια, κατέληξε και αυτή στην Ωριά.

Στην πλατεία του χωριού ο σύλλογος των απανταχού Ωριατών « Η Ωριά Κυνουρίας» και η τοπική κοινότητα Ωριάς μας καλωσόρισαν με γλυκίσματα, τσίπουρο και καφέδες.

Ακολούθησε γεύμα με αγριογούρουνο και άλλα εκλεκτά εδέσματα, προσφορά του τοπικού συλλόγου και της τοπικής κοινότητας. Η όμορφη αυτή εκδήλωση έκλεισε με δημοτικούς χορούς και τραγούδια.

Ο Σ.Α.Ο.Ο. ευχαριστεί τα μέλη του συλλόγου « Η ΩΡΙΑ», την τοπική κοινότητα Ωριάς και όσους βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο στην πραγματοποίηση της όμορφης αυτής εκδήλωσης.

Η εξόρμηση του συλλόγου μας εντάσσεται στο πλαίσιο της ανάδειξης του πλούσιου φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος της περιοχής μας. Η συνεργασία μας με τοπικούς φορείς και συλλόγους μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει για όλους μας. Ελπίζουμε ότι και στο μέλλον θα έχουμε παρόμοιες συνεργασίες.

  • ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • ΣΑΟΟ
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Πιάνα Αρκαδίας

Το Σάββατο 30/03/2024 λόγω εργασιών ενίσχυσης του δικτύου του...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 28 Μαρτίου

Του Αποστόλου και Μάρτυρος Ηρωδίωνος επισκόπου Πατρών και του...

Κατώτατος μισθός: Αυξάνεται από 1η Απριλίου

Ζήτημα ημερών είναι πλέον η ανακοίνωση της αύξησης απολαβών που θα...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Γορτυνία

Την Παρασκευή 29/03/2024 λόγω εργασιών συντήρησης του Δικτύου του...
Μετάβαση στο περιεχόμενο