2η Νυχτερινή Πεζοπορία με την Πανσέληνο του Αυγούστου | Άνω Δολιανά | Κυριακή, 25 Αυγούστου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Κοινότητα Σ.Επ. “5ENTE” πραγματοποίησε την πρώτη νυχτερινή πεζοπορία η οποία στέφθηκε με επιτυχία! Η ομορφιά της πανσελήνου του Ιουλίου, σε συνδυασμό με την έκλειψη που συνέβη εκείνο το βράδυ άφησε όμορφες αναμνήσεις σε όσους συμμετείχαν. Αποφάσισαν λοιπόν να την επαναλάβουν με την αυγουστιάτικη πανσέληνο αυτή τη φορά.

Την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018 θα περπατήσουμε κάτω από το φως του φεγγαριού σε μια διαφορετική, από την προηγούμενη, διαδρομή, που όμως θα μας φέρει και πάλι στο δάσος με τις καστανιές των Άνω Δολιανών!

Θα έχουμε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με τη φύση με έναν τρόπο διαφορετικό και πρωτόγνωρο για τους περισσότερους και να γνωρίσουμε το δάσος και με άλλες αισθήσεις εκτός από την όραση. Θα αισθανθούμε την ευωδιά του χώματος και των φυτών, νοτισμένων από την νυχτερινή υγρασία, και θα αφουγκραστούμε τους ήχους της νύχτας ανάμεσα στα δέντρα.

Σε μεγάλο μέρος της διαδρομής θα μπορούμε να θαυμάσουμε από ψηλά και τη θέα του φωτισμένου οροπεδίου της Τρίπολης.

Η διαδρομή είναι εύκολη, βατός χωματόδρομος και ασφαλτόδρομος, και προσιτή σε όλους. Είναι κυκλική και έχει διάρκεια περίπου μία ώρα και μισή. Η συνολική απόσταση  είναι περίπου πέντε χιλιόμετρα.

Τα παιδιά πρέπει απαραιτήτως να συνοδεύονται από ενήλικο.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:

Όσοι ακολουθήσουν θα πρέπει να έχουν:

  • παπούτσια και ρούχα κατάλληλα για πεζοπορία
  • ελαφρύ αντιανεμικό μπουφάν ή φούτερ
  • μικρό σακίδιο
  • παγούρι με νερό
  • φακό

Ενημερωθείτε για τους κανόνες συμμετοχής στις δράσεις της 5ΕΝΤΕ στο https://www.5ente.com/kanones-symmetoxis

Η συμμετοχή στην πεζοπορία είναι δωρεάν.

Δηλώσεις συμμετοχής στο 6972582918 και email: info@5ente.com

Τόπος συνάντησης: στο καφενείο «Ονειρολόγιο» στα Άνω Δολιανά.

Ώρα συνάντησης: 20:30

Ώρα έναρξης της πεζοπορίας: 21:00

Λίγα λόγια για την Κοινότητα Σ.Επ. “5ΕΝΤΕ”

Η Κοιν.Σ.Επ. “5ENTE” ιδρύθηκε από μια ομάδα πέντε φίλων. Κοινό χαρακτηριστικό τους είναι η αγάπη τους για τα Άνω Δολιανά, την Αρκαδία, το όρος Πάρνωνα και την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.

Στόχος τους είναι να δημιουργήσουν τις κατάλληλες υποδομές  και να αναδείξουν αυτές που ήδη υπάρχουν, για να κάνουν τις όμορφες γωνιές της Πελοποννήσου ακόμα πιο ελκυστικές σε όσους αρέσει η επαφή με τη φύση και οι δραστηριότητες  σ’ αυτή.

Με τη ζεστασιά των ανθρώπινων σχέσεων που μπορούν να αναπτυχθούν μέσα στην ηρεμία που αποπνέει το τοπίο και των χαλαρών ρυθμών ζωής, θέλουν να κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες να νιώσουν την ιδιαίτερη πατρίδα μας και δική τους.

Οι δραστηριότητες είναι τουριστικές, φυσιολατρικές, αθλητικές, εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές.

Πληροφορίες όπως παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα της Κοιτότητας https://www.5ente.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καιρός: Λάσπη και αφρικανική σκόνη

Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων, Υποστράτηγο Δημήτρη Γεωργανά

Τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων, Υποστράτηγο Δημήτρη Γεωργανά, υποδέχτηκε, στα γραφεία της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου. Η αντιπυρική περίοδος, ο προγραμματισμός και οι κατά τόπους ασκήσεις ετοιμότητας, απασχόλησαν τη συζήτηση, η οποία και έγινε σε απόλυτο κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης. Η κλιματική αλλαγή, οι υψηλές

Συλλήψεις στην Μεσσηνία για όπλα, ναρκωτικά και πλαστογραφία

Ενημερωτικό Δελτίο Αδικημάτων και Συμβάντων Πελοποννήσου. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Συνελήφθη ένα...

Πρώτη συνεδρίαση για την Περιφερειακή Επιτροπή Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής

Συνεδρίασε για πρώτη φορά η Περιφερειακή Επιτροπή Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής Πελοποννήσου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, την Τρίτη 23 Απριλίου, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων όλων των παρατάξεων. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Χρυσοβαλάντης Μέλλος, προχώρησε στην εξής δήλωση: «Η Επιτροπή αυτή ασχολείται με θέματα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο