ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΤΑΣ: Είναι γεγονός ότι «Δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις σας»

Στον Δήμο μας δεν υπάρχουν κύκλοι που να σχολιάζουν και τα σχόλιά τους να γίνονται δελτία τύπου.

Στον Δήμο μας υπάρχουν ευθείες γραμμές, ευθείες απόψεις και ευθείες πολιτικές. Γι’ αυτό και στις αναφορές «κύκλων της Περιφέρειας», που αφορούν δημοτικές δραστηριότητες, απαντά ο Δήμαρχος. Ευθέως.

 Είναι γεγονός ότι  «Δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις σας». Αλλά έτσι είμαστε εμείς εδώ στην Κυνουρία.

Γύρω από το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων πράξαμε από το 2011 έως και σήμερα, τα νόμιμα, τα λογικά, τα εφικτά, τα οικονομικότερα για τους δημότες μας. Και σήμερα, σε αντίθεση με τους περισσότερους Δήμους της Περιφέρειας που διατηρούν ανεξέλεγκτες χωματερές υπό την ανοχή των αρχών, εμείς δεν διαθέτουμε ΧΑΔΑ, άρα δεν ζητάμε την προστασία κανενός.

Το πληρώνουμε αυτό από χρηματοδότηση του υπουργείου Εσωτερικών με 65€ τον τόνο, με ΦΠΑ, με ηλεκτρικό ρεύμα,  αλλά και  με επενδύσεις στη διαλογή στην πηγή, με δαπάνες στην ενημέρωση και το εισπράττουμε καθημερινά με το καθαρό περιβάλλον και τους άδειους κάδους σκουπιδιών.

Το εισπράττω από όλους τους συνδημότες μου που τους κοιτάζω και με κοιτάζουν στα μάτια. Αυτό λέγεται προσωρινή διαχείριση σύμφωνα με τους νόμους του κράτους.

 Την πληρώνουμε νόμιμα και τίμια και την εισπράττουμε εξίσου τίμια από τους δημότες μας.

Την εισπράττουμε με τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη από όλους τους Δήμους της Πελοποννήσου.

Χρησιμοποιούμε τον δεματοποιητή που μας παραχώρησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου  στα  πλαίσια των υποχρεώσεών της για την προσωρινή διαχείριση,  χωρίς ενοίκιο, γιατί οι δεματοποιητές δεν βρίσκονται στην Περιφέρεια για να τους νοικιάζει!!!, αλλά για να χρησιμοποιούνται από τους Δήμους στην προσωρινή διαχείριση.

Εγώ έπρεπε να δώσω άμεση λύση στη διαχείριση των σκουπιδιών και την έδωσα. Γιατί εδώ δεν έχουμε πατερούληδες για να μας «προστατεύουν» από τα πρόστιμα. Και γιατί τις επιπτώσεις από τους ΧΑΔΑ τις ζήσαμε εμείς πρώτα και ήταν δική μας επιλογή και απαίτηση να κλείσουν, πριν καν ακόμα μας το επιβάλλουν.

Εμείς ποτέ δεν θεωρήσαμε ότι τα σκουπίδια εξαφανίστηκαν από την Πελοπόννησο το 2012 για να εμφανιστούν ξανά το 2016 ή όταν υπογραφεί η σύμβαση του ΣΔΙΤ.

Τελούμε από το 2012 σε αναμονή της οριστικής λύσης. Συνεχίζουμε να τελούμε. Όχι όμως σε έκτακτη ανάγκη, μέσα στα σκουπίδια και τη βρώμα, αλλά με τον Δήμο μας καθαρό.

Δεν φανταζόμουν ποτέ και δεν υποστήριξα ποτέ ότι η προσωρινή διαχείριση του Δήμου μας, ενός Δήμου που παράγει 4.000tn Α.Σ.Α το χρόνο, θα μπορούσε να αποτελέσει συγκρίσιμο μέγεθος με την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Τα οικονομικά μαθηματικά μπορεί να επιτρέπουν πολύ φαντασία, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πλησιάζουν τα δημιουργικά μαθηματικά του δελτίου τύπου των «κύκλων της Περιφέρειας». Γιατί πολύ απλά, εμείς δεν προϋπολογίζουμε δημόσια δαπάνη 68.000.000€, ούτε συμβάσεις 28 ετών, ούτε gate fees των 81,5€.  Ελπίζω και εύχομαι ότι η έννοια της οικονομίας κλίμακας θα έχει εφαρμογή στο ΣΔΙΤ της Πελοποννήσου.

Σε κάθε περίπτωση αισθάνομαι κολακευμένος που η Περιφέρεια ή έστω κάποιοι «κύκλοι της», συγκρίνουν με τον όποιο τρόπο την πραγματική δική μας προσωρινή διαχείριση που συμβασιοποίηθηκε επί των ημερών μου και λειτουργεί για δύο σχεδόν χρόνια στο Δήμο μου, με την επί χάρτου ακόμα, κεντρική διαχείριση.  

ΑΣΤΡΟΣ 11-4-2017

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο