Το Συμβούλιο της Ευρώπης βράβευσε τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας (video)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδήλωση του Συμβουλίου της Ευρώπης στην ξενοδοχειακή μονάδα “Lyttos” στον Ανισσαρά του Δήμου Χερσονήσου, στην οποία αναδείχθηκαν οι πρωτοπόρες και καινοτόμες καλές πρακτικές των Δήμων της Ελλάδας.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/ye4QzZqytnU” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Το Πρόγραμμα Ανάδειξης Καλών Πρακτικών στους Ελληνικούς Δήμους αποτελεί μια συστηματική μέθοδο, κατά την οποία οι καλές πρακτικές σε συγκεκριμένα θεματικά πεδία εντοπίζονται, αναδεικνύονται και διαχέονται σε άλλους Δήμους. Το Πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από το Κέντρο Τεχνογνωσίας για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Συμβουλίου της Ευρώπης για να αναδεικνύει τους Δήμους, που έχουν εφαρμόσει επιτυχημένες πρωτοβουλίες ή πρότυπα σχέδια σε βασικούς τομείς της δραστηριότητάς τους, με σημαντικό αντίκτυπο στη τοπική κοινωνία.

Το Πρόγραμμα Ανάδειξης Καλών Πρακτικών στους Ελληνικούς Δήμους υλοποιείται για πρώτη φορά, στο πλαίσιο συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης με το Ελληνικό Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Τη διοργάνωση υποστηρίζει η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) και το Ινστιτούτο Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ). Στόχος του Προγράμματος είναι ο εντοπισμός, η δημόσια αναγνώριση και η διάδοση βέλτιστων πρακτικών ανάμεσα στους Δήμους της χώρας.

Τα βραβεία

Ο οικοδεσπότης Δήμος Χερσονήσου και ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας απέσπασαν τις σημαντικές τιμητικές διακρίσεις στον τομέα του Τουρισμού, ενώ οι Δήμοι Τρίπολης, Θέρμης και Θεσσαλονίκης απέσπασαν αντίστοιχα τις τιμητικές διακρίσεις στον τομέα Νέων Τεχνολογιών.

Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας βραβεύτηκε για το Έργο “Πάρκο Αναρρίχησης Λεωνιδίου” και το βραβείο παρέλαβαν ο Δήμαρχος κ. Χαράλαμπος Λυσίκατος και ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Τρούμπας.

leonidion.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...
Μετάβαση στο περιεχόμενο