Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του Χαμόγελου του Παιδιού στον Δήμο Νότιας Κυνουρίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον Δήμο Νότιας Κυνουρίας

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»  υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής για παιδιά από το 2002 και απευθύνεται πανελλαδικά σε όλα τα παιδιά με έμφαση σε αυτά που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή λόγω οικονομικών/ άλλων δυσκολιών δεν έχουν κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα. ‘Εως και σήμερα έχουν εξεταστεί περισσότερα από 85.000 παιδιά.

Το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας ‘Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Οργανισμός μας με τα ως άνω Υπουργεία και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Για την εφαρμογή της δράσης, ο Οργανισμός θα διαθέσει:

Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», το οποίο διαθέτει τέσσερα αυτόνομα ιατρεία και στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς και από εθελοντές οδοντιάτρους, καθώς και από νοσηλευτικό ή άλλο προσωπικό του Οργανισμού μας. Συγκεκριμένα, τον «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ», θα συνοδεύει κλιμάκιο εθελοντών γιατρών (παιδίατροι) από το Γενικό Νοσοκομείο «ΤΖΑΝΕΙΟ» & Ωτορινολαρυγγολόγος από το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ». Παράλληλα, εθελοντικά θα συμμετέχουν ο οδοντίατρος από το Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η παραπάνω δράση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 έως και την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 στο Λεωνίδιο.

Σύντομα θα υπάρξει ανακοίνωση με περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την παραπάνω δράση.

Πληροφορίες :

Μανωλάκου Σταυρούλα ΠΕ Διοικητικού

Δήμος Νότιας Κυνουρίας

Τηλ. 27573-60209

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο