“ΌΧΙ” στο ξεπούλημα των Μονάδων της ΔΕΗ και της Μεγαλόπολης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Κυβέρνηση προχωρά στο ξεπούλημα της 3ης και 4ης Μονάδας της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη μαζί με την Μονάδα Μελίτη Ι και τη άδεια κατασκευής της Μελίτη ΙΙ στην Φλώρινα.

 Μια τέτοια καταστροφική επιλογή οδηγεί στην περιθωριοποίηση και τη διάλυση της ΔΕΗ σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης εξυπηρετώντας τα ιδιωτικά συμφέροντα σε βάρος του Ελληνικού λαού και της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας.
Για την Μεγαλόπολη μετά από 47 χρόνια λειτουργίας του Ενεργειακού Κέντρου η πώληση σε ιδιωτικά συμφέροντα των ορυχείων και των Μονάδων της ΔΕΗ στο Λεκανοπέδιο αποτελεί ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ πράξη που θα οδηγήσει σε μαρασμό και εγκατάλειψη της περιοχής.

ΚΑΛΟΥΜΕ την κυβέρνηση να απορρίψει τις επιλογές αυτές. Δεν έχει καμιά πολιτική νομιμοποίηση για ξεπούλημα των Μονάδων της ΔΕΗ.

 Για να μην ξεπουληθεί άλλη μια Δημόσια Επιχείρηση που χτίστηκε με τα λεφτά του Ελληνικού λαού.
 Για να μη ζήσουμε δραματική αύξηση της τιμής του ρεύματος όπως έγινε και σε άλλες χώρες που ιδιωτικοποιήθηκε η ηλεκτρική ενέργεια.
 Για να μην θυσιαστεί άλλο ένα κοινωνικό αγαθό και το περιβάλλον στο βωμό του κέρδους των ιδιωτών.
 Για να μην εξαφανιστεί κάθε δυνατότητα περιβαλλοντικής αποκατάστασης των εξαντλημένων ορυχείων στο Λεκανοπέδιο.
 Για να μην γίνει η περιοχή μας «κρανίου τόπος» και οδηγηθεί σε παρακμή και εγκατάλειψη.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τους πολίτες στο Λεκανοπέδιο σε αγωνιστική ετοιμότητα για την υπεράσπιση της ΔΕΗ και των Μονάδων της Μεγαλόπολης.

Συνδικάτα, Αυτοδιοίκηση, Κοινωνικοί Φορείς μια γροθιά!
Θα απαντήσουμε ΕΝΩΤΙΚΑ, Αγωνιστικά και ΝΙΚΗΦΟΡΑ!

Καλούμε όλους στην Σύσκεψη την Πέμπτη 16 Νοέμβρη στις 6:30 το βράδυ στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης με την συμμετοχή του Δήμου, του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων, των Περιφερειακών Αρχών Πελ/σου & Δυτ. Μακεδονίας, της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, των Σωματείων, των τοπικών κοινωνικών φορέων.

  • ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • ΔΕΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο

Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, την Δευτέρα 22 Απριλίου. Κοινές δράσεις, αναπτυξιακά προγράμματα και αθλητικές υποδομές ήταν τα κυριότερα σημεία της συζήτησης, στην οποία συμμετείχαν και στελέχη της Ομοσπονδίας και της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Με διάθεση συνεργασίας για την προβολή, την ανάδειξη

Κέντρο Κοινότητας | Το πρόγραμμα Μάϊου 2024 για την Κινητή Μονάδα

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει το πρόγραμμα της Κινητής Μονάδας του Κέντρου Κοινότητας για τον Μάιο 2024. Διαβάστε το αρχείο, ΕΔΩ.

Λειτουργίες Ελλήνων Συνθετών

Αναμένοντας την Ανάσταση του Κυρίου, θα γευτούμε το κατανυκτικό κλίμα της Σαρακοστής μέσα από επιλεγμένες Λειτουργίες Ελλήνων συνθετών (Αυγουστίνος Ρούσσος, Γιάννης Δροσίτης, Γεώργιος Πονηρίδης), ενώ το Requiem του Γιάννη Ρούσσου θα εντείνει το θρησκευτικό συναίσθημα. Μία περιήγηση στην ελληνική έντεχνη μουσική για φωνή και όργανο εναρμονισμένη με το πνεύμα των Παθών του Κυρίου. Ερμηνεύουν η

«Ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή πολιτών στην παρέλαση την Παρασκευή του Πάσχα»

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας ενόψει του εορτασμού της Β΄...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο