Δήμος Μεγαλόπολης: Κατατέθηκε η προσφυγή ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον ΧΥΤΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατατέθηκε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο , η προσφυγή του Δήμου Μεγαλόπολης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας , κατά της αριθμ. οικ.62952/5384/23-12-2016 ΚΥΑ«Έγκριση Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΕΣΔΕΑ) σύμφωνα με το άρθρο 31 του Ν 4342/2015».

Η προσφυγή γίνεται κατόπιν της ομόφωνης απόφασης που είχε πάρει το Δημοτικό συμβούλιο την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου.

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Παπαδόπουλος έχει ξεκινήσει  ήδη τις συναντήσεις του με συλλόγους και φορείς της περιοχής, προκειμένου να τους ενημερώσει για το θέμα και για να αποφασιστούν οι από κοινού κοινωνικές αντιδράσεις.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης επικοινώνησε με τον Δήμαρχο κ. Παπαδόπουλο και του ζητήσαμε να μας κάνει μια μικρή ενημέρωση για το θέμα. Ο κ. Παπαδόπουλος μας δήλωσε:

Κατατέθηκε ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση του Δήμου Μεγαλόπολης για την ακύρωση της ΚΥΑ σχετικά με τον ΕΣΔΕΑ. Στην πολυσέλιδη αίτηση, την οποία κατέθεσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος, μετά τον ορισμό του  από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μεγαλόπολης, και την οποία αίτηση θα ακολουθήσει στο επόμενο διάστημα, όπως δίδει το δικαίωμα ο νόμος, περαιτέρω ισχυροποίηση της επιχειρηματολογίας παρατίθεται λεπτομερώς όλη η νομική βάση στην οποία βασίζεται η αίτηση ακύρωσης και προτάσσονται έξι, ουσιαστικοί και τυπικοί  λόγοι ακύρωσης:

  1. Παράβαση άρθρου 43, παρ. 2 του Συντάγματος
  2. Ακυρότητα λόγω μη έγκρισης με πράξη Υπουργικού Συμβουλίου
  3. Ακυρότητα λόγω παράβασης διατάξεων περί Χωροταξικού Σχεδιασμού
  4. Παράβαση λόγω μη εξαγωγής διαβούλευσης ειδικής για το ΛΚΜ ως χώρο διαχείρισης αποβλήτων αμιάντου
  5. Παράβαση της διάταξης του ΠΧΣ Πελοποννήσου
  6. Παράβαση του κριτηρίου περί προστασίας οικισμών που ο ίδιος ο σχεδιασμός θέτει.

Επίσης στην αίτηση διαφαίνεται ισχυρώς και το δικαίωμα  της Δημοτικής αρχής να καταθέσει τέτοια αίτηση ακύρωσης διότι ενεργώντας προς το συμφέρον των δημοτών, οι οποίοι ήδη επιβαρύνονται υπέρμετρα από λειτουργία του λιγνιτικού κέντρου και ατμοηλεκτρικού σταθμού ΔΕΗ, έχει το έννομο  συμφέρον για μια τέτοια νομική  παρέμβαση.

Παράλληλα, εκτός από την συγκεκριμένη νομική παρέμβαση, στο πλαίσιο των ομοφώνων αποφάσεων του ΔΣ Μεγαλόπολης  Σεπτεμβρίου 2016 και Φεβρουαρίου 2017, η Δημοτική αρχή θα συνεχίσει τις ενέργειες σε πολιτικό, κοινωνικό και διοικητικό επίπεδο, τόσο προς την πλευρά του Υπουργείου όσο και προς την πλευρά της ΔΕΗ. Ήδη ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης συναντάται με εκπροσώπους φορέων και συλλόγων της πόλης για συνεννόηση και χάραξη κοινής γραμμής, όπως  και επίσης οριστικοποιήθηκε η ημέρα συνάντησης της αντιπροσωπείας του ΔΣ Μεγαλόπολης με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ Α.Ε. για την προσεχή Τετάρτη.

kafeneio-megalopolis.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο