Γεφύρι Λαγκαδίων: Προσοχή κυκλοφορούν μπαρούφες…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το έργο σήμερα βρίσκεται στην φάση της κατασκευής που δείχνει η 2η φωτογραφία. Δηλαδή έχει ολοκληρωθεί η σκυροδετήση του τοιχείου της νότιας πλευράς του γεφυριού, όπως φαίνεται στην 1η φωτογραφία και υπολείπεται η ολοκλήρωση της σκυροδέτησης του τοιχείου της Βόρειας πλευράς.

 Όταν ολοκληρωθούν τα 2 κάθετα πλευρικά τοιχεια, θα πέσει και ο οριζόντιος φορέας, επάνω στο υπάρχον παλιό γεφύρι, ώστε με τα πεζοδρόμια δεξιά και αριστερά, να υπάρχει ένα νέο γεφύρι διπλής κατεύθυνσης! Σας τα περιέγραψα πολύ απλά για να ξέρουν οι πολίτες ποια θάναι η πορεία του έργου και ποιες θάναι οι μελλοντικές εργασίες.

Άρα φαίνεται σαφέστατα ότι το τοιχείο της Βόρειας πλευράς, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, ώστε να φτάσει όπως το νότιο, στο ύψος του σημερινού οδοστρώματος. Είναι δε αυτονόητο ότι για να γίνει η σκυροδέτηση του οριζόντιου φορέα, θα πρέπει να κλείσει η διέλευση των οχημάτων της Εθνικής οδού Τρίπολης -Πυργου, για κάποιο χρονικό διάστημα. Άρα θα πρέπει να γίνει μια κυκλοφοριακή παράκαμψη του γεφυριού.

Θα σας ενημερώσω πολύ απλά, κάτω από ποιες προϋποθέσεις γίνεται μια παράκαμψη και μάλιστα όταν αφορά τμήμα της Εθνικής Οδού. Ο ανάδοχος του έργου καταθέτει την μελέτη κάποιας προτεινόμενης κυκλοφοριακής προσωρινής λύσης, με την δέουσα κυκλοφοριακή και πληροφοριακή σήμανση. Η προτεινόμενη παράκαμψη εγκρίνεται από την τροχαία μαζί με τις υποχρεωτικές πληροφοριακές πινακίδες, για την ασφαλή και εύκολη κυκλοφορία των οχημάτων. Αφού εγκριθεί από την Τροχαία η προτεινόμενη παράκαμψη, βγαίνει επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης που θα ενημερώνει με δελτίο τύπου, σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, την ημερομηνία που θα κλείσει η εθνική οδός και την εγκεκριμένη προτεινόμενη κυκλοφοριακή λύση για την διέλευση των οχημάτων από τα Λαγκάδια.

Έτσι οι απλοί πολίτες, οι υπηρεσίες και οι επαγγελματίες να λάβουν τα μέτρα τους και τις προσωρινές προετοιμασίες που θα πρέπει να κάνουν για τις επόμενες μέρες ,όταν θα εφαρμοστεί η εγκεκριμένη και απαραίτητη για την κατασκευή του έργου, παράκαμψη! Νομίζω σας έγινε αντιληπτό ότι δεν είναι καθόλου απλό το πρόβλημα που λέγεται παράκαμψη στην συγκεκριμένη εργολαβία . Φυσικά δεν προσφέρεται για την ανεύθυνη εμπορία πανικού και σχολίων φτηνού εντυπωσιασμού. Δεν είναι καθόλου απλό το να κλείνεις με το έτσι θέλω και οπότε γουστάρω την Εθνική οδό. Εκείνο όμως που είναι πολύ απλό, είναι να ξεχωρίζετε την υπεύθυνη ενημέρωση από την επικίνδυνη γελοιότητα. Την σοβαρότητα από τον φτηνό και ανεύθυνο πανικό. Την ανώνυμη ασχετοσύνη από την ενυπόγραφη άποψη.. Τί δεν κατάλαβες;

ΠΑΝ. Β. ΧΟΥΝΤΗΣ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε χθες το 2ο Φεστιβάλ Κωμωδίας Τρίπολης 40 lads

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε χθες το 2ο Φεστιβάλ Κωμωδίας...

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο