Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Γορτυνία (pics)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πραγματοποιήθηκαν κι εφέτος με μεγάλη επιτυχία οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Γορτυνία

[iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmedia%2Fset%2F%3Fset%3Da.1541475079213853.1073741912.632369626791074%26type%3D3&width=500″ width=”500″ height=”777″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” ]

Πραγματοποιήθηκαν κι εφέτος με μεγάλη επιτυχία οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Γορτυνία με την στήριξη του Δήμου Γορτυνίας και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) και την συνεργασία πολιτιστικών συλλόγων, επαγγελματικών φορέων, συλλόγων νέων, συλλόγων γονέων, κ.ά. από την Τσικνοπέμπτη έως και το τριήμερο 25-27/2/2017, στην έδρα του δήμου Δημητσάνα καθώς και σε άλλες τοπικές κοινότητες, όπως Λαγκάδια, Στεμνίτσα, Τρόπαια, Κοντοβάζαινα, Χώρα, Καλιάνι, Νεοχώρι, Βυτίνα, Καμενίτσα, Βαλτεσινίκο, Πράσινο, Δρακοβούνι, κ.ά. στα πλαίσια του εορτασμού της Ελληνικής παραδοσιακής Αποκριάς που αποτελεί τμήμα του λαϊκού μας πολιτισμού.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Γορτυνίας διακρίθηκαν για το κέφι, τη ζωντάνια και την μεγάλη συμμετοχή εθελοντών στην διοργάνωση τους, το ξεχωριστό χρώμα της καθε εκδήλωσης και την ποικιλία των θεμάτων, όπως είναι η αναβίωση τοπικών εθίμων και παραδοσιακών γεύσεων, η αναπαράσταση των αρκαδικών μύθων, λαϊκά δρώμενα και γλέντια, χοροί μεταμφιεσμένων, κούλουμα με σαρακοστιανά, κ.ά.

Πολλοί κάτοικοι, αλλά και καταγόμενοι από την Γορτυνία που διαμένουν αλλού και επισκέφτηκαν τα χωριά καταγωγής τους κατά την διάρκεια του τριημέρου, συμμετείχαν στα αποκριάτικα δρώμενα και εκδηλώσεις, όπως επίσης και οι ξένοι επισκέπτες κατακλύζοντας τις τουριστικές περιοχές. Ο εορτασμός της Αποκριάς αποτέλεσε αφορμή για ξεγνοιασιά και ψυχαγωγία κάνοντας μια σύντομη απόδραση από την δύσκολη καθημερινότητα της εποχής μας.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας και αποδίδουμε επαίνους σ’ όλους όσους εργάστηκαν με ζήλο και καλή διάθεση για την οργάνωση των εκδηλώσεων, είτε μέσα από συλλόγους είτε ατομικά και τονίζουμε ότι με την συνεργασία όλων πάντα επιτυγχάνεται το καλύτερο αποτέλεσμα για τον τόπο μας.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνελήφθησαν 19 άτομα σε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών,...

Πασχαλινό Bazaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Πασχαλινά Bazaars από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη...

Παράδοση έξυπνων ιατρικών συσκευών στο ΚΑΠΗ του Δήμου Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

H Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης πραγματοποίησε εκδήλωση παράδοσης συσκευών στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος HORIZON «SMART BEAR», στο χώρο του Κεντρικού ΚΑΠΗ, την Πέμπτη 18 Απριλίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρυσοβαλάντης Μέλλος, η Αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας, Μαρία Οικονομάκου, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, Σωτήρης Καμαρινόπουλος και Υπηρεσιακοί παράγοντες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο