Γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, παρέθεσε ο Δήμος Τρίπολης, μετά το τέλος της παρέλασης, στη Λέσχη Αξιωματικών, στην Τρίπολη, στο πλαίσιο του εορτασμού για την επέτειο της Απελευθέρωσης.
Με την Αρχιερατική Δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις της Κυριακής για την επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς.
Με την καθιερωμένη παρέλαση γιορτάστηκε και φέτος η 196η  επέτειος  της  Άλωσης της Τριπολιτσάς.
Kατάθεση στεφάνων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου με αφορμή τον εορτασμό επετείου Άλωσης της Τριπολιτσάς.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Αρχιερέων – Προκρίτων και στον Ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, για τον εορτασμό της επετείου της Άλωσης της Τριπολιτσάς, προχώρησε σε μία σύντομη δήλωση.
Με την καθιερωμένη παρέλαση συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού της 196ης Επετείου Άλωσης της Τριπολιτσάς.

Η Άλωση της Τριπολιτσάς

Σεπτεμβρίου 24, 2017

Από τις κορυφαίες στιγμές της Επανάστασης του '21, κατά την οποία αναδείχθηκε ο στρατηγικός νους του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στην οδό Τάσου Σεχιώτη στις 11.45  θα γίνει η καθιερωμένη  παρέλαση για τον εορτασμό  της Άλωσης της Τριπολιτσάς.

Για πρώτη φορά στην Τρίπολη επιχειρήθηκε μια χορευτική - δραματική αναπαράσταση της  23ης Σεπτεμβρίου 1821, γεγονός που σηματοδότησε την έναρξη της επανάστασης.
Δείτε ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας του pna.gr την αναπαράσταση της Άλωσης της Τριπολιτσάς που πραγματοποιείται στην Πλατεία του Άρεως.
Σελίδα 1 από 416

logo