Σταύρος Δέμος: Ο Αρκάς που έκανε γνωστό το ελληνικό φάρμακο παγκοσμίως

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο κ. Σταύρος Δέμος, θεωρείται ο πατριάρχης του ελληνικού φαρμάκου.

Εκτός από καλύτερος πρεσβευτής της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας είναι ένας άνθρωπος που ξεχειλίζει από θετική ενέργεια, ένας άνθρωπος που αγαπάει την Τέχνη, είτε αυτό μεταφράζεται με την αγάπη του στη μουσική, είτε στα εικαστικά. Λατρεύει το αρχιτεκτονικό σχέδιο και εκτός από το ίδιο του το σπίτι, έχει σχεδιάσει και τα τρία εργοστάσιά του, που βρίσκονται όλα μαζί στην ίδια έκταση, στο Κρυονέρι.

Πάνω από όλα όμως είναι αυτός ο ευπατρίδης που αγαπάει τους συνανθρώπους του και τους βοηθάει χωρίς να το διατυμπανίζει. Ετσι, δικαίως θεωρείται ένας υπέροχος εργοδότης, ένας γλυκομίλητος άνθρωπος και ένας «μπον βιβέρ» (bon viveur), που μεταφράζεται ως «άνθρωπος της ζωής». Με λίγα λόγια, ξέρει να ζει και αυτός και η πιστή σύντροφός του από το 1965 όταν παντρεύτηκαν.

Ο Σταύρος Δέμος είναι ένας άνθρωπος για τον οποίο με ικανοποίηση θα έγραφε κάποιος ένα βιβλίο. Και απλώς να τον γνωρίσει κάποιος, μόνο οφέλη θα έχει στη ζωή του. Γιατί αντλεί τα σωστά διδάγματα από τη ζωή του. Και βεβαίως κάνοντας τις αναγκαίες συγκρίσεις εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι μία χούφτα Δέμους να είχε η Ελλάδα θα ΄δειχνε πως θα γινόταν αλλιώς!

Από ένα απλό φαρμακείο

Προσπαθήσαμε να «βιογραφήσουμε» τον Σταύρο Δέμο σε μία από τις επισκέψεις μας στις εγκαταστάσεις της DEMO ΑΒΕΕ, τη μεγαλύτερη πλέον ελληνική φαρμακοβιομηχανία, η οποία ιδρύθηκε από τον ίδιο, το 1965, βασιζόμενη αρχικά σε ένα απλό φαρμακείο, που είχε ανοίξει στην κοινότητα του Παπάγου, για να αναδομηθεί σε 8 χρόνια σε μία οικογενειακή ανώνυμη εταιρεία που παρασκευάζει με δικό της «know how» ενέσιμα φαρμακευτικά προϊόντα που εμπορεύεται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εχουν ήδη συμπληρωθεί 51 χρόνια λειτουργίας της και τα κουτιά με τα φάρμακα που φέρνουν πάνω τους τη φίρμα DEMO ABEE, φεύγουν καθημερινά στο εξωτερικό κατά χιλιάδες, μαζί με την ελληνική σημαία. Με αυτή τη φίρμα που αποτελεί το εχέγγυο της αξιοπιστίας, επιδιώκει με πάθος να μην παρεκκλίνει καθόλου από τις αρχές της άριστης ποιότητας. Γι’ αυτό και την εμπιστεύονται οι πελάτες της διεθνώς.

Αρκάς στην καταγωγή

Ο Σταύρος Δέμος γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας. Αρχικά σπούδασε Οικονομικά στη Βιομηχανική Σχολή (μετέπειτα Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πειραιώς) και στη συνέχεια σπούδασε και απέκτησε το πτυχίο της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο «ομογενής πατέρας του», ο οποίος είχε επιστρέψει στην Τρίπολη από την Αμερική όπου είχε μεταναστεύσει, λέει ο κ. Δέμος, του δίδαξε την εργατικότητα με το ρητό «Το σήμερα είναι το χθες και το αύριο είναι το σήμερα» και επίσης του ενέπνευσε την πρόοδο και το επιχειρείν!

Γυρνώντας από τις ΗΠΑ ο πατέρας του αγόρασε διάφορα ακίνητα. Πριν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, διορατικός όπως ήταν, ίδρυσε στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης ένα καφενείο. Προέβλεπε ότι έρχεται ο πόλεμος και σκέφτηκε ότι με αυτό το καφενείο θα συντηρούσε την οικογένειά του. «Κι ας θεωρείτο υποτιμητικό για τους ‘Μπρούκληδες’ όπως ονόμαζαν τότε τους επαναπατρισθέντες ομογενείς. Πράγματι από αυτό το καφενείο όμως, ο πατέρας μου μπόρεσε να μας βοηθήσει στην περίοδο της Κατοχής και να μας σπουδάσει» λέει ο κ. Σταύρος Δέμος και συνεχίζει: «Η δε μητέρα μου, ήταν Αϊβαλιώτισσα, από τη Μικρά Ασία και ήταν αυτή που μας κληρονόμησε τη φιλομάθεια, το πνεύμα της μόρφωσης, των Γραμμάτων, των καλών τεχνών, και όλα τα ευγενή προτερήματα… Επίσης, τη φιλοδοξία της διάκρισης και την πίστη στον εαυτό μας».

Η πατρική οικογένεια του κου Δέμου αποτελείτο από τρία αδέλφια. Τον Σταύρο Δέμο, τον αδερφό του Γιάννη, που είναι σήμερα οδοντίατρος και πατέρας τριών παιδιών, και την Μαίρη, η οποία έχει επίσης τρία παιδιά.

Εκτός από τα παιδιά του κ. Σταύρου, και όλα του τα ανίψια από τα αδέρφια του διαπρέπουν στον ιατρικό και φαρμακευτικό χώρο. «Τα παιδιά μου αποφοίτησαν από Πανεπιστήμια της Αμερικής διακριθέντα, στη Φαρμακευτική η Στέλλα, στη Χημεία και Φαρμακευτική Τεχνολογία η Ιωάννα και στα Οικονομικά και τη Χημεία ο Δημήτρης. Είμαστε και οι τρεις οικογένειες πολύ δεμένες και αγαπημένοι μεταξύ μας», προσθέτει ο κ. Δέμος.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο