Ιερό Λείψανο του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ υποδέχθηκε η Πάτρα (pics)

Παρουσία πλήθους κόσμου έγινε στις 5 το απόγευμα της Πέμπτης 16 Νοεμβρίου 2017 η υποδοχή του ιερού λειψάνου του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ από την Ιερά Μονή Ντιβέγιεβο της Ρωσίας, στα προπύλαια του νέου ιερού ναού του Πολιούχου των Πατρών Αποστόλου Ανδρέου.

Η συγκίνηση τόσο των ιερέων όσο και του κόσμου ήταν μεγάλη. Η έλευση του ιερού λειψάνου του Σεραφείμ του Σάρωφ κατέστη δυνατή χάρη στην συμβολή του Ιδρύματος Άγιος Απόστολος Ανδρέας της Μόσχας. Τη Ρωσική αποστολή συγκροτούν ο Επίσκοπος της περιοχής Ντιβέγιεβο, η ηγουμένη του μοναστηριού της Αγίας Τριάδας όπου και φυλάσσεται το λείψανο του Ρώσου αγίου, κ.α.

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον γνωστό Αναστάσιμο χαιρετισμό του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ «Χριστός Ανέστη χαρά μου», εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την μεγάλη ανταπόκριση του ιερού κλήρου και του Πατραικού λαού, ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κύριλλο αλλά και το Ίδρυμα Άγιος Ανδρέας της Μόσχας και προσέφερε ως δώρο στους Ρώσους μία εικόνα πιστό αντίγραφο της εφεστίου εικόνας του Αποστόλου Ανδρέου που βρίσκεται στην είσοδο του ναού.

Οι Ρώσοι χάρισαν με τη σειρά τους στον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο μία ωραία, μεγάλη εικόνα του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ.

Μετά τους χαιρετισμούς και την ανταλλαγή των δώρων, ξεκίνησε ο πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας.

Να σημειώσουμε ότι ο κ.κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε και τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα, Αντρέι Μάσλοβ, ο οποίος επίσης παρευρέθηκε στην υποδοχή του λειψάνου του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ στην Πάτρα.

Εκτός του κ.κ. Χρυσοστόμου στην υποδοχή ήσαν παρόντες και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος και άλλοι αρχιερείς καθώς και ο βουλευτής Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος.

Δείτε περισσότερα εδώ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο