«Καμπανάκι» από Παπαθεοδώρου για την υπερσυγκέντρωση μεταναστών στο λιμάνι της Πάτρας

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη απεύθυνε ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρουθ με αφορμή την υπερσυγκέντρωση αντικανονικών μεταναστών στη λιμενική ζώνη της Πάτρας αλλά και τα φαινόμενα παραβατικότητας που καταγράφονται.
Όπως αναφέρει:

«Όπως ήδη σας έχουμε επισημάνει με προηγούμενη ερώτησή μας, τους τελευταίους μήνες διαπιστώνεται υπερσυγκέντρωση εκατοντάδων αντικανονικών μεταναστών στη λιμενική ζώνη της Πάτρας, η οποία εξελίσσεται με αυξητικούς ρυθμούς.

Επανερχόμαστε στο ζήτημα της ασφάλειας τόσο του προσωπικού του ΟΛΠΑ και του Λιμενικού Σώματος, των επαγγελματιών οδηγών βαρέων οχημάτων, όσο καθώς και των πολιτών των γύρω περιοχών, στο βαθμό που οι απόπειρες παράνομης εξόδου από τη χώρα μέσω του λιμανιού της Πάτρας είναι πλέον καθημερινές. Παράλληλα έχουν δημιουργηθεί δύο άτυποι καταυλισμοί αντικανονικών μεταναστών στα παλαιά εργοστάσια ΑΒΕΞ και Λαδόπουλου, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται συχνά συγκρούσεις μεταξύ αλλοδαπών, περιστατικά βίας, ακόμη και απόπειρες ανθρωποκτονίας. Υπάρχουν, επίσης, καταγγελίες ότι στα δύο αυτά εγκαταλελειμμένα εργοστάσια, οργανωμένες ομάδες αλλοδαπών ελέγχουν τις τιμές εισόδου και εξόδου, οργανώνουν την μετακίνηση των μεταναστών από διάφορες περιοχές της χώρας προς στην Πάτρα και «ρυθμίζουν» έναντι οικονομικού ανταλλάγματος την πρόσβαση στο Λιμάνι.
Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά οι άντρες και οι γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού Σώματος, η υποστελέχωση των υπηρεσιών δεν αφήνει περιθώρια για την κατοχύρωση της ασφάλειας στην περιοχή. Η κατάσταση επιδεινώνεται καθημερινά και οι πολίτες της Πάτρας νιώθουν ιδιαίτερα ανασφαλείς, όταν ορισμένες νυχτερινές ώρες οι συγκρούσεις διαδραματίζονται κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια τους.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
Ποια μέτρα προτίθεται να πάρει το Υπουργείο για την αντιμετώπιση της κατάστασης; Ειδικότερα, σκοπεύει να παρέμβει για την εκκένωση των δύο άτυπων καταυλισμών, πριν η κατάσταση ξεφύγει από κάθε έλεγχο;

imerisios.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...
Μετάβαση στο περιεχόμενο