Πάτρα| Ημερίδα για την παρουσίαση της μελέτης αντιμετώπισης διαβρώσεως ακτών Δυτικής Αχαΐας

Ημερίδα, στη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστεί η Μελέτη αντιμετώπισης διαβρώσεως ακτών Δυτικής Αχαΐας, διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας. Οι εργασίες της θα διεξαχθούν στην αίθουσα του ΤΕΕ/ΤΔΕ, την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018, με ώρα έναρξης 18.30 μ.μ.

Πρόκειται για μελέτη που εκπονήθηκε για λογαριασμό της  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  και έχει ως αντικείμενο τον σχεδιασμό των αναγκαίων έργων προστασίας των ακτών συνολικού μήκους 13,6 χλμ, των Δήμων Πατρέων (περιοχές Μονοδένδρι, Βραχναίικα και Τσουκαλαίικα) και Δυτικής Αχαΐας (περιοχές Νιφοραίικα, Καλαμάκι και Αλισσός) από την εκτεταμένη διάβρωση που έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες δεκαετίες. Συνολικά μελετήθηκαν 40 χλμ , εκ των οποίων προέκυψε ανάγκη μεγάλων παρεμβάσεων, το κόστος των οποίων ξεπερνά τα 20.000.000 ευρώ,  σε 13,6 χλμ.

Οι μελετητές κατέληξαν σε συγκεκριμένα έργα που προτείνονται, με στόχο την προστασία των ακτών και ανά περιοχή, αφορούν:

  • Βραχναίικα– Τσουκαλαίικα – Μονοδένδρι

  • Νιφοραίικα – Καλαμάκι

  • Αλισσό

Επίσης, στην ίδια ημερίδα, θα παρουσιαστεί  το ευρωπαϊκό έργο  TRITON, που έχει ως αντικείμενο την  “Ανάπτυξη εργαλείων διαχείρισης και οδηγιών για την άμεση προστασία της βιοποικιλότητας στις παράκτιες περιοχές που επηρεάζονται από τη θαλάσσια διάβρωση και καθιέρωση κατάλληλων συστημάτων περιβαλλοντικού ελέγχου”.

Το έργο αφορά ένα μοντέλο ολοκληρωμένης διαχείρισης των παράκτιων ζωνών μεταξύ Απουλίας και Δυτικής Ελλάδας, για την προστασία των παράκτιων περιοχών. Κύριος στόχος είναι η μείωση των συνεπειών της διάβρωσης των ακτών είτε οφείλεται σε φυσικά, είτε σε ανθρωπογενή αίτια.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο