Γραφείο Τουριστικής Πληροφόρησης στο Αεροδρόμιο Αράξου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανακοινώνει τη λειτουργία του Γραφείου Τουριστικής Πληροφόρησης, στο Σταθμό Υποδοχής του Αεροδρομίου Αράξου, σε χώρο που παραχώρησε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Διαθέτει πλούσιο έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό για τη Δυτική Ελλάδα, με πολύγλωσση υποστήριξη. Θα λειτουργεί ως «τράπεζα πληροφοριών», από την οποία ο επισκέπτης μπορεί να αντλεί στοιχεία για τα αξιοθέατα και τα σημεία ενδιαφέροντος και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας.

Η εκδήλωση για την επίσημη έναρξη λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Αυγούστου   2018 και ώρα 11.00 το πρωϊ.

«Προχωρούμε μεθοδικά μέσα και από συνεργασίες, στην υλοποίηση του ολοκληρωμένου σχεδιασμού που διαθέτει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τον τουρισμό. Στο Αεροδρόμιο του Αράξου  καταγράφεται ήδη αύξηση της επισκεψιμότητας που αναμένεται να κορυφωθεί τον Αύγουστο, ενώ η τουριστική περίοδος ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο. Στο πλαίσιο αυτό επιδιώκουμε να παρέχουμε στους επισκέπτες την πληρέστερη δυνατή πληροφόρηση ώστε να γνωρίσουν καλύτερα τους «θησαυρούς» μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

«Συνεχίζουμε τις δράσεις μας, προκειμένου να χτίσουμε ένα σταθερό τουριστικό ρεύμα για την περιοχή μας. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διαθέτει πλούσιους τουριστικούς πόρους και σημαντικό δυναμικό για περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο Γραφείο Πληροφόρησης λειτουργεί από τον Μάιο στο Νότιο Λιμάνι της Πάτρας, απ’ όπου καθημερινά διέρχεται πλήθος τουριστών ζητώντας στοιχεία για συγκεκριμένους προορισμούς και σημεία ενδιαφέροντος, ενώ πληροφορείται μέσα από οπτικοακουστικό υλικό και τουριστικά έντυπα τις εναλλακτικές επιλογές που υπάρχουν στη Δυτική Ελλάδα.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει προγραμματίσει να λειτουργήσει ακόμα τρία Γραφεία Τουριστικής Πληροφόρησης, με συνεργαζόμενους φορείς, στα Λιμάνια του Κατακόλου, της Κυλλήνης και στο Αεροδρόμιο του Ακτίου. Η προετοιμασία σε όλα ξεκίνησε το ίδιο χρονικό διάστημα, ωστόσο ο βαθμός υλοποίησης εξαρτάται και από τους συνεργαζόμενους φορείς. Κάθε Γραφείο που ωριμάζει και ολοκληρώνεται, ξεκινά τη λειτουργία του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κατεπείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (25/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 25 Aπριλίου 2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.30 όπως προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ. 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Βλάση Τσιώτο, Σπύρο Σταματόπουλο και Κώστα Φρούσιο

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Η συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας προχωρά με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) και

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας

Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 25/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 25/4/2024 appeared first on .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο