Παιδί

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται το πρόγραμμα των Επαναληπτικών Πανελλαδικών εξετάσεων των μαθημάτων ΓΕΛ και των ειδικών μαθημάτων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) έτους 2018.

Βάσεις 2018: Πότε θα ανακοινωθούν -Από 19.000 μέχρι 2.800 μόρια η εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με αφορμή την απόφαση του ΕΜΠ και του Πανεπιστημίου Αιγαίου που επικαλούνται ασάφειες στον νόμο για να μην χορηγήσουν προκαταβολικά το 80% του ποσού που δικαιούνται όσοι φοιτητές συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα πανεπιστημιακά ιδρύματα, διευκρινίζει:

Το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) με ειδικότητα Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας, του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης  < Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ> σύμφωνα με το ΦΕΚ 1553 Β΄/23-7-2015, τις Υπουργικές αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας Γ4α/ΓΠ.55004/15/2016,  Γ6α/Γ.Π.39625/16-06-2018, προκειμένου να προβεί στην εγγραφή μαθητών-τριών στο Α΄ εξάμηνο Σχολικού ΄Ετους 2018-2019, σύμφωνα με την αριθ. 5954/2014 απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΦΕΚ 1807 /2-7-2014),

Κ α λ ε ί

Συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου για όλα τα θέματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Παράταση έως και την Παρασκευή 6 Ιουλίου δόθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), για την υποβολή των αιτήσεων για δωρεάν συμμετοχή των παιδιών στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ).

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα και οι βαθμοί των πανελληνίων εξετάσεων των υποψηφίων. 

Τα αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στο results.it.minedu.gov.gr

Την Δευτέρα 25 Ιουνίου στις 19.30 μ.μ., πραγματοποιήθηκε  ημερίδα με θέμα “Επιλέγω σπουδές και επάγγελμα”, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, σχετικά με τον επαγγελματικό προσανατολισμό, με ομιλιτή το δρ. Κνωσταντίνο Κότιο, καθηγητή του ΑΠΘ, σύμβουλο σταδιδρομίας.

Την Τετάρτη 20 Ιουνίου στις 7.30 το απόγευμα ο πρότυπος παιδικός σταθμός Νέκταρ ζωής πραγματοποίησε μια πολύ όμορφη γιορτή για την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς που φιλοξένησε με τρυφερότητα και αγάπη παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Η σημερινή μέρα, 20 Ιουνίου, έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων με σκοπό να τιμηθούν αυτοί που ξεριζώνονται με τη βία από τα σπίτια τους. Το “SOSίβιο”, η ταινία των 8.52 λεπτών που έφτιαξαν οι μαθητές και οι δάσκαλοι της Α' τάξης του Δημοτικού σχολείου Κουνάβων, ενός μικρού χωριού στη Κρήτη, είναι μάθημα που θα έπρεπε να διδάσκεται όπου υπάρχουν άνθρωποι που αντιλαμβάνονται ότι πολλά είναι στο χέρι μας αρκεί να το πιστέψουμε. Τι γίνεται όταν ένα προσφυγόπουλο έρχεται στο ελληνικό σχολείο για να φοιτήσει; Μήπως όλα είναι ένα κακό όνειρο ή η ζοφερή πραγματικότητα;

Πραγματοποιήθηκε το πάρτυ αποφοίτησης για τους σπουδαστές του Εκπαιδευτηρίου Ξένων Γλωσσών EDULOVE!

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνει ότι κατά το σχολικό έτος 2018-19 θα εισαχθούν στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ) Μαθητείας του Οργανισμού 6.260 μαθητές και μαθήτριες για να εκπαιδευτούν σε 32 ειδικότητες με ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Σελίδα 1 από 44

logofootermedia