Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί πατατάκια που διατίθενται προς πώληση στην ελληνική αγορά, καθώς περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις καψαϊκίνης και μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία των καταναλωτών.
Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου
Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου. Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο. Εξίσου σημαντικό είναι
Λαμπερή, πιπεράτη, πικάντικη, βραβευμένη σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η ρετσίνα έχει χαρακτήρα, διακρίνεται διεθνώς, κερδίζει κοινό και ταιριάζει στο ελληνικό τραπέζι.
Η ελληνική κουζίνα είναι γνωστή για την πλούσια και γευστικήπαράδοσή της σε αλμυρά, αλλά και γλυκά, τα οποία αποτελούν μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς. Κάθε τόπος έχει τις δικές του παραλλαγές σε γλυκά, κάτι που υποδηλώνει ότι με το πέρασμα του χρόνου αρκετοί πολιτισμοί επηρέασαν την ιερή παράδοση του φαγητού διαμορφώνοντας και μεταλλάσσοντας μέσα στους αιώνες την Ελληνική κουζίνα.
Είτε ψητά, είτε βραστά, τα κάστανα μοσχοβολούν χειμώνα, ταιριάζουν πολύ στα σνακ της ημέρας αυτής της εποχής, θυμίζουν Χριστούγεννα που πλησιάζουν κι έχουν πλήθος οφελών, εκτός από νοστιμιά.
Ο πιο χειμερινός από όλους τους καρπούς, τα κάστανα μας παρέχουν υψηλά επίπεδα φυτικών ινών, μέταλλα, καλά λιπαρά, βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά, βελτιώνοντας τη διατροφή και την υγεία μας.